Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi, Udland

Bestseller har flest modebutikker i verden

Ifølge Business.dk har Bestseller overhalet både H&M, Inditex og Gap, når det gælder antallet af butikker. Det gør den danske koncern til verdens største målt på salgssteder.
Ifølge Business.dk har Bestseller overhalet både H&M, Inditex og Gap, når det gælder antallet af butikker. Det gør den danske koncern til verdens største målt på salgssteder.

Danske Bestseller har overhalet de andre giganter H&M, Inditex og Gap og kan nu prale af at være den modekoncern i verden, der har flest butikker. Det skriver Business.dk.

Bestseller åbner nemlig sandsynligvis butik nummer 10.000 inden året er omme.

Knap en tredjedel af koncernens butikker finder man i Europa, Mellemøsten, Canada og Indien, skriver Business.dk, mens der er mere end 6.100 butikker med Bestseller-koncernens brandnavne på facaden i Kina, der således tegner sig for den største fremgang. Bestseller åbnede deres første kinesiske butik, en ONLY-butik, i 1996.

Inditex har til sammenligning 5.900 butikker, Gap har 3.400 butikker og H&M har mere end 2.700 butikker globalt. Ingen af disse konkurrerende kæder har imidlertid mere end 400 butikker i Kina.

Bestsellers salg kommer dog stadig ikke op på siden af konkurrenternes, blandt andet fordi Bestsellers butikker generelt er noget mindre end de andre koncerners. Mens en H&M-butik snildt er 500 kvadratmeter eller endda det dobbelte, er Bestsellers ofte blot 200 til 300 kvadratmeter, skriver Business.dk.

Bestseller oplyser minimalt om deres forretninger, men koncernens ikke-kinesiske virksomhed tegnede sig i seneste regnskabsår for 18,2 mia. kr. Ifølge Børsen forventes det, at salget i de kinesiske butikker tegner sig for yderligere 20-35 mia. kr.

Kilde: Business.dk