Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Navne

IC Companys siger farvel til Niels Mikkelsen

Efter fem år på posten, skifter bestyrelsen adm. direktør Niels Mikkelsen ud med topchef hentet fra de kongelige porcelænsfabrikker.
Efter fem år på posten, skifter bestyrelsen adm. direktør Niels Mikkelsen ud med topchef hentet fra de kongelige porcelænsfabrikker.

Den øverste chef i Danmarks næststørste modevirksomhed IC Companys skifter ud i toppen. Det betyder farvel til Niels Mikkelsen, der har siddet på posten som adm. direktør de seneste fem år, og goddag til Mads Ryder, der tiltræder stillingen som øverste chef den 1. august.

Mads Ryder, 50, kommer fra stillingen som adm. direktør for Royal Copenhagen, og har tidligere siddet som Senior Vice President i WeightWatch­ers, bosat i London. Men størstedelen af sit arbejdsliv har Ryder tilbragt i LEGO-kon­cern­en, blandt andet som global HR-chef og som øverste chef for alle LEGOLAND-park­erne.

Bestyrelsesformand Niels Martinsen siger om ledelsesskiftet i en pressemeddelelse:

”I bestyrelsen er vi både glade og stolte over at få en kapacitet som Mads Ryder om bord. Ikke mindst hans vedholdende fokus på at føre en strategi ud i livet med stærke økonomiske resultater til følge, er noget af det, vi er gået målrettet efter.”

Han fortsætter:

“Men også de ændringer i måden at agere i de forskellige markeder på, som Mads Ryder indførte i sit tidligere job og som betød, at virksomhedens kerneforretning voksede kraftigt i et ellers faldende mar­ked, er selv sagt relevante for os. Det samme gælder hans talent og flair for varemærker og branding. Og at Mads Ryder med sin stærke HR-bag­grund så samtidig har dokumenteret, at han er god til at sikre sig både ledernes og medarbejdernes opbakning, har kun gjort valget lettere.”

Om baggrunden for bestyrelsens farvel til Niels Mikkelsen, siger bestyrelsesforman­­den:

”Niels Mikkelsen tiltrådte umiddelbart inden finanskrisen satte ind – en periode, der gav hele branchen enorme udfordringer. Det er derfor i høj grad Niels’ fortjeneste, at vi trods alt kom fornuftigt igennem nogle historisk svære år for modebranchen.”

Og han fortsætter:

“Det siger både jeg og den øvrige bestyrelse ham tak for. Men med den frem­tid, vi i dag ser ind i, ønsker bestyrelsen at flytte topledelsens fokus over på eksekvering. Koncernstrategien skal omsættes til bedre økonomiske resultater, og præ­cis her har Mads Ryder i sine tidligere CEO-jobs været meget driftssikker.”

Selv siger Mads Ryder, at han fra den første kontakt følte sig meget fristet af tanken om at stå i spidsen for det, han selv betegner som ’et af dansk modeverdens stærkeste ikoner’:

”Jeg påtager mig kun opgaver, jeg virkelig brænder for. Gennem hele min karriere har jeg haft en passion for at arbejde med markante brands – for at pleje dem, for at udbrede dem og for at føre dem succesrigt videre frem. Jeg har let ved at identificere mig med IC Companys nye koncernstrategi og er allerede utålmodig efter at få den omsat til nogle synlige resultater – til glæde for aktionærerne, men bestemt også for hele holdet af passionerede ledere og medarbejderne, som jeg virkelig glæder mig til at lære at kende og arbejde sammen med”.

Afgående direktør Niels Mikkelsen udtrykker ærgrelse over ikke længere at skulle stå i spidsen for koncernen, men er enig i, at det nu handler om at få strategien omsat til både top- og bundlinje:

”Jeg synes, vi er lykkedes med ganske meget. Vi har omstruktureret og vi har fastlagt en klar strategi. Selvfølgelig havde jeg gerne været del af udførelsen også, men sådan går det ikke altid – det skal man være klar over, når man siger ja til et job som topchef,” siger Niels Mikkelsen.

Udskiftningen i den øverste ledelse påvirker ifølge en pressemeddelelse ikke koncernens forventninger til helårsresultatet for 2012/2013, der, som tidligere meddelt, forventes offentliggjort torsdag den 22. august.

Også koncernens afgående økonomidirektør Chris Bigler fratræder som tidligere udmeldt senest den 31. oktober 2013. Søgningen efter en ny økonomi-topchef forløber planmæssigt og forventes afsluttet inden udgangen af september, idet bestyrelsen har lagt vægt på, at den nye adm. direktør involveres i den endelige udvælgelse