Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Navne

Det nye kuld: Mia Aalund Kierkegaard

Future of Fashion: Mød de dimitterende designere fra Kunstakademiets Designskole, Designskolen Kolding og TEKO på FashionForum i hele juli. Og se videoerne fra showet.
Future of Fashion: Mød de dimitterende designere fra Kunstakademiets Designskole, Designskolen Kolding og TEKO på FashionForum i hele juli. Og se videoerne fra showet.

Da Mia Aalund Kierkegaard ikke er mere end ni år gammel, er der ikke meget lave i den sønderjyske by Ribe som hun er vokset op i. Derfor finder hun selv på noget at underholde sig med, og det foregår på byens bibliotek, og især under sektionen for stilhistorie. Lige siden har Mia skævet til det historiske, som hun finder stærk inspiration i.

”Som 9-årig gik jeg det hele igennem og stoppede ved sektionen for historiske dragter og mode. Her blev jeg.”

De historiske dragter agerer ganske ofte inspirationskilde i Mias design, hvor gamle ornamenteringer og strukturer indarbejdes i et opdateret og nutidigt formsprog.

Disse historisk-inspirerede elementer er bestående dele i hendes design DNA og ligeledes hendes fremtidige fokus. Hertil vægter hun sammenhængen mellem tøjets funktionalitet, produktion bag og salgsprisen højt. Der skal findes en balance.

LÆS OGSÅ: Det nye kuld: Merja Hannele Ulvinen

Stilistisk skaber Mia et udtryk, som tager afsæt i nordiske snit, med historisk islæt og et strejf af pynt. Når der spørges til hendes fremtidige bidrag til modebranchen, bringes netop det nordiske fokus på banen, men der skal også være lidt at gå på opdagelse i, understreger Mia.

”.. Samtidig vægter jeg det ornamenterede lige så højt, og det er i denne kombination, jeg føler, at jeg kan bidrage med noget nyt.”

Mia Aalund Kierkegaard har valgt et konceptuelt udtryk i sine designs med tanke på forbrugeren. Hun synes, at forbrugeren skal kunne spejle sig i tøjet, og målet med formgivningen er at der skabes en ny platform til kvinden.

Dimittendshow 2013: Mia Aalund Kirkegaard, KADK: 

Kontakt Mia Aalund Kierkegaard her:
m.aalund.kirkegaard@gmail.com