Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

Butikker hepper på EU-betalingsindgreb

Det er både dyrt og besværligt, når de danske detailbutikker tager imod kontanter. Derfor håber de, at et kommende forslag fra EU-kommissionen bliver trumfet igennem.
Det er både dyrt og besværligt, når de danske detailbutikker tager imod kontanter. Derfor håber de, at et kommende forslag fra EU-kommissionen bliver trumfet igennem.

De danske banker har indtil nu haft monopol på, at flytte penge for folk. Det kommende udspil om EU’s betalingsdirektiv og forordning af interbankgebyrer ønsker, at nedbringe gebyrer opkrævet af bankerne hos butikkerne. Det skriver Børsen.dk.

Lovændringen skal samtidig sikre bedre adgang for tredjeparter og øger derved den frie konkurrence. Det får samtidig – så vidt det er muligt – butikker til at slippe for, at tage imod kontanter. Hos en række detailforhandlere jubler man:

”Vi er i en situation, hvor bankerne prøver at nedbringe filialer, hvor der er kontanter, og det giver os som detailhandlere problemer med at slippe af med de kontanter, vi får ind. Derfor er vi interesserede i, at folk betaler mere med kort,” siger Gert Jensen, som er økonomidirektør i Zebra A/S.

Finansrådets kontorchef Nicholas Thygesen ser ligeledes fordele i, at revidere betalingsdirektivet, som ifølge ham opfordrer til øget konkurrence og øget konkurrencedygtige betalingsprodukter. Der kan dog også være risici forbundet:

”Det er et relativt kompleks område, og en åbning indebærer også nogle risici for kontohaverne,” siger han og påpeger risikoen forbundet med kundens data, som kan ende hos en bredere skare af kommende tredjeparter.

Kilde: Børsen.dk, Business.dk