Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

Salling uddeler millioner til medarbejdere

En række af tidligere og nuværende Salling-ansatte kan se frem til, at modtage penge fra Købmand Ferdinand Sallings Mindefond, da en gammel administrationsfejl netop er blevet gravet frem.
En række af tidligere og nuværende Salling-ansatte kan se frem til, at modtage penge fra Købmand Ferdinand Sallings Mindefond, da en gammel administrationsfejl netop er blevet gravet frem.

Civilstyrelsen har opdaget en gammel fejl fra 1959, og det betyder, at stormagasin-kæden Salling nu står over for at skulle uddele mellem 30-40 mio. kr. til gamle og nyere medarbejdere.

Den rundhåndede gestus sker på baggrund af, at Sallings Mindefonds gamle formålsbestemmelser om at donere til almennyttige formål tilsyneladende aldrig er blevet godkendt i Justitsministeriet i 1959. Man har derfor hos Salling uddelt penge til forkerte formål. Det skriver Business.dk.

Donationerne, som Mindefonden indtil nu har delt, burde have kørt efter bestemmelser fra 1957, som fastslår, at pengene skal gå til medarbejdere.

Hos Salling er man overrasket over Civilstyrelsens opdagelser:

”Forbavselsen var stor. Vi har breve fra styrelsen, der siger, at vi handler efter de gældende vedtægter. Men hvad, der skete i 1959, har vi lidt svært ved at forholde os til,” siger Henrik Kirketerp, som er juridisk direktør i Dansk Supermarked og fondsbestyrelsesmedlem i Købmand Ferdinand Sallings Mindefond til P4 Østjylland.

LÆS OGSÅ: Salling vinder detailhandelspris

Hvor mange og helt konkret hvem, som kommer til at modtage en check, er endnu ikke fastlagt.

”Præcis hvilken skare og hvor langt tilbage, vi skal, er svært at sige. Det drejer sig om rigtig mange mennesker,” siger Henrik Kirketerp.

Han oplyser derudover, at formålsbestemmelserne nu ændres permanent, så fremtidige donationer kommer til at gå til almennyttige formål som hidtil. Det er bl.a. til formål inden for kunst, kultur og sport.

Kilde: Business.dk