Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Udland

Bestseller forventer at underskrive Bangladesh-aftale i dag

Både Bestseller og PWT Group forventer at underskrive den internationale Accord senere i dag.
Både Bestseller og PWT Group forventer at underskrive den internationale Accord senere i dag.

Når den danske tøjbranche og Dansk Initiativ for Etisk Handel samles til informationsmøde i København i eftermiddag vil det formentlig munde ud i danske underskrifter på den internationale aftale om bedre sikkerhedsforhold i Bangladeshs tekstilproduktion (Accord on Fire and Building Safety in Bangladesh).

Bestsellers kommunikationsdirektør Mogens Werge udtalte i går, at virksomheden regner med at underskrive aftalen.

”Vi forventer at underskrive aftalen. Men reelt aner vi ikke, hvad det er, vi tilslutter os. Vi har ikke været imponeret over processen, for der er mange spørgsmål, vi ikke kan få svar på. For eksempel hvis vi køber tøj af en fabrik, hvor der – som et rent tænkt eksempel – viser sig at være problemer. Hvis samme fabrik har andre kunder, som ikke har tilsluttet sig aftalen, er det så kun os, der skal betale for at få sikkerheden forbedret,” sagde Mogens Werge til Politiken i går.

Også danske PWT Group, der i modsætning til Bestseller fik produceret tøj på den sammenstyrtede fabrik Rana Plaza forventer at skrive under.

”Vi forventer, at vi vil tilslutte os, men vi må selvfølgelig afvente, at der foreligger konkret indhold, før vi kan og vil underskrive,” forklarede PWT Groups marketingmanager Brian Børsting i et mailsvar til Politiken i går.

I øjeblikket har 55 internationale virksomheder underskrevet aftalen – heriblandt H&M, Inditex og Abercrombie & Fitch.

 

Kilde: Politiken