Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi, Udland

Fængselsstraf og milliard-bøde til Dolce & Gabbana

En italiensk domstol afsagde i går dom i den omtalte skatte-sag mod designerduoen Dolce & Gabbana og virksomhedens bagmænd.
En italiensk domstol afsagde i går dom i den omtalte skatte-sag mod designerduoen Dolce & Gabbana og virksomhedens bagmænd.

I går – onsdag – faldt dommen i skattesagen mod Domenico Dolce og Stefano Gabbana, som har været tiltalt for at have oprettet et fup-holdingfirma (Gado) i Luxembourg med henblik på at slippe for at betale royalties for omkring en mia. euro (7,46 mia. kr.) til det italienske skattevæsen.

Det blev til en betinget fængselsstraf på 20 måneder til hver af de to designere og en samlet bøde på 500 mio. euro svarende til 3,7 mia. danske kroner. Det skriver Financial Times’ netavis.

Sagen har kørt siden 2004 og anklageren har siden sagens opstart krævet designerduoen og andre højtplacerede personer i firmaet fængslet.

LÆS OGSÅ: Dolce & Gabbana-bagmænd ønskes fængslet

Det var en domstol i Milano, som i onsdags afsagde dommen. Dolce & Gabbanas adm. direktør Christiana Ruello, finansdirektør Giuseppe Minoni, virksomhedens juridiske konsulent Luciano Patelli og den ene af designernes bror Alfonso Dolce blev også idømt betingede fængselsstraffe.

Hovedaktørerne Domenico Dolce og Stefano Gabbana var ikke selv til stede under afsigelsen af dommen og har ifølge deres juridiske team ikke givet op endnu:

”Vi vil læse hvert et argument for dommen, og så appellerer vi,” siger Massimo Dinoia, som er en af forsvarerne for Dolce & Gabbana, ifølge Børsen.

Kilde: Financial Times, Børsen