Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Udland

Internationalt skulderklap til Barbara í Gongini

Barbara í Gongini er stolt over at være blevet udvalgt til at repræsentere den skandinaviske modescene ved deltagelse i to internationale udstillinger med fokus på kunst og modekultur.
Barbara í Gongini er stolt over at være blevet udvalgt til at repræsentere den skandinaviske modescene ved deltagelse i to internationale udstillinger med fokus på kunst og modekultur.

Barbara í Gonginis showpieces og installationer vil i sommeren 2013 blive vist frem ved henholdsvis modebiennalen Moba i Holland som en del af udstillingen ”Fetishism in Fashion” og ved en stor udstilling i Frankfurt under titlen ”Outer Dark. Continuing after Fashion”.

Hos Barbara í Gongini glæder man sig over, at man har fået tilbuddet om at repræsentere den skandinaviske modescene på et sådant niveau:

”De to udstillinger sigter mod den mest fabulerende og banebrydende del af branchen, så vi er meget glade for at kunne komme med vores skandinaviske og nordiske syn på sagen. Det betyder meget i forhold til vores arbejde med at positionere os netop på den gren,” siger designeren Barbara í Gongini til FashionForum og fortsætter:

”Det er ydermere en stort cadeau til mærket og bekræfter os i, at det hårde slid og det at tage konkurrencen op med de absolut hårdeste drenge i branchen, bliver belønnet og anerkendt,” uddyber hun.

Et internationalt niveau

Modebiennalen Moba i den hollandske by Arnhem er kurateret af trendeksperten Li Edelkoort og her vises Barbara í Gonginis kreationer i perioden 8. juni til d. 21. juli. Selv beskriver biennalen deres profil sådan her i en meddelelse:

”Moba er der, hvor nationale og internationale talenter, modebranchen, mode-iværksættere og tilhængere møder offentligheden. Vi giver et indblik i den aktuelle placering af livsstil, mode, design og kultur på et internationalt niveau.”

Hvad er mode nu?

Den anden af de to udstillinger bliver afviklet på The Museum of Applied Art i Frankfurt og løber af stablen fra d. 13. juni til d. 15. september.

”Outer Dark er en udstilling, der forsøger at besvare spørgsmålet: hvad er mode lige nu?,” siger folkene bag udstillingen i en pressemeddelelse, der fortsætter:

”Men der findes ikke et svar på spørgsmål om, hvad mode er. Mode er så meget mere end bare et specifikt snit, en farve eller en bestemt nederdel-længde illustreret i glossy magasiner som den næste sæsons must-haves.”