Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi

Spinning Jewelry er gået konkurs

Det østjyske smykkeselskab må dreje nøglen om efter en periode med dårlige resultater og en fejlslået genopretningsplan.
Det østjyske smykkeselskab må dreje nøglen om efter en periode med dårlige resultater og en fejlslået genopretningsplan.

Sidste kapitel er skrevet om smykkeselskabet Spinning Jewelry, der begyndte i en kælder i Aarhus i 1985. Selskabet har indgivet konkursbegæring til skifteretten i Randers, fremgår det af en børsmeddelelse. Det skriver epn.dk.

Beslutningen kommer efter periode siden 2010 med økonomisk modvind. Alene i 2010 og 2011 har selskabet præsteret et samlet resultat før skat på knap -42 mio. kr.

Selskabets ledelse håbede, at man havde fået vendt udviklingen i løbet af 2012, og at der var udsigt til et forbedret resultat i indeværende år.

Salgsplaner mislykkedes

”Udviklingen siden slutningen af marts har imidlertid vist, at dette ikke er tilfældet, hvilket har medført et betydeligt udækket finansieringsbehov i Selskabet,” lyder det i børsmeddelelsen.

Siden slutningen af april har ledelsen og hovedejeren kapitalfonden Deltaq arbejdet på en løsning i form af et helt eller delvist salg, men det har man ikke haft succes med.

Spinning Jewelry blev i 1985 grundlagt under navnet Unika Design i Aarhus af Hans Henrik Nygaard. Fra sit arbejdsrum i ydmyge omgivelser i en kælder i Aarhus ønskede han ”at skabe ægte smykker for alle typer af modebevidste kvinder”.

For seks år siden lancerede man de såkaldte kombinationsringe, hvilket ifølge selskabet selv gjorde det til en central aktør på det internationale marked, hvor man på rekordtid blev markedsleder. Det var dog ikke tilstrækkeligt til at sikre overlevelse.

Kilde: epn.dk