Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland

DAFI med i førende initiativ for bæredygtighed

Danish Fashion Institute er blevet medlem af Sustainable Apparel Coalition – verdens største initiativ for bæredygtighed i modebranchen.
Danish Fashion Institute er blevet medlem af Sustainable Apparel Coalition – verdens største initiativ for bæredygtighed i modebranchen.

Som den første brancheorganisation i Nordeuropa er Danish Fashion Institute blevet medlem af Sustainable Apparel Coalition (SAC), der er verdens største sammenslutning af virksomheder fra modeindustrien, når det gælder bæredygtighed.

Sustainable Apparel Coalitions medlemmer repræsenterer 1/3 af mode- og tekstilbranchens globale omsætning og har blandt andre Burberry, Kering, H&M, NIKE, Inditex, Adidas, Gap og Levi’s på medlemslisten. Herhjemme er ligeledes IC Companys og Novozymes medlemmer.

Danish Fashion Institute bliver dermed en del af et verdensomspændende kollektiv, der har forpligtet sig til at arbejde med en fælles global standard for bæredygtighed – det såkaldte Higg-indeks.

Udviklingsdirektør og leder af Danish Fashion Institutes pan-nordiske bæredygtighedsprojekt, NICE, Jonas Eder-Hansen ser medlemsskabet som et vigtigt skridt for dansk mode.

”Danish Fashion Institutes målsætning er at tage lederskab på de sociale og miljømæssige udfordringer, som den internationale mode- og tekstilbranche står overfor. Derfor skal vi også kunne præge og forstå de nye værktøjer, som udvikles i SAC og være med til at formidle dem videre til en bredere skare af virksomheder,” siger Jonas Eder-Hansen til FashionForum.

Bæredygtighed på en skala fra 0-100

SACs arbejde med bæredygtighed tager afsæt i det såkaldte Higg-indeks, som er et værktøj, de forskellige modevirksomheder kan bruge internt til at gøre hele deres forsyningskæde mere bæredygtig. Jonas Eder-Hansen har en klar forventning om, at netop Higg-indekset vil blive den fremtidige referenceramme, når det handler om bæredygtighed.

”Der er ingen tvivl om, at Higg-indekset pga. volumen af virksomheder bag initiativet, i høj grad vil diktere de fremtidige rammer for arbejdet med bæredygtighed i modebranchen. Derfor er det vigtig, at DAFI er med fra starten, og er med til at fremtidssikre branchen hen imod et fælles sprog for bæredygtighed, der kan forstås af både designere og sælgere ved at koge det ned til et tal mellem 0-100, som angiver, hvor bæredygtigt et stykke tøj er,” siger Jonas Eder-Hansen.

Higg-indekset er navngivet efter Higgs-partiklen, som i fysikkens verden er den fundamentale del af den såkaldte Standard-model – teorien, der beskriver universets basale byggesten.

Det er den samme helt fundamentale ramme, som SAC vil skabe inden for bæredygtighed med Higg-indekset, som de har brugt flere år på at udvikle. Gennem en kompleks proces kan det enkelte stykke tøj vurderes på en skala fra 0-100 ud fra informationer om fx hvor meget vand, der er brugt i produktionen og hvor store mængder drivhusgasser, der er udledt.

 

Danish Fashion Institute afholder den 3. juni kl. 15-17 et seminar om SAC og Higg-indekset, hvor bl.a. Adidas, IC Companys og Novozymes deltager. Seminaret finder sted i Design Society, H.C. Andersens Boulevard 27, Kbh. Tilmeld dig med navn, titel, virksomhed og tlf.nr. senest 28. maj til: jt@danishfashioninstitute.dk. Arrangementet er gratis, men der er bindende tilmelding og en no-show-fee på DKK 1.000.