Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland

CSR: Slut med løftet pegefinger

Alle kender til bæredygtighed og de fleste har også en holdning til begrebet. Nu skal det omfavnes af virksomhederne, mener direktøren i ICIS Center.
Alle kender til bæredygtighed og de fleste har også en holdning til begrebet. Nu skal det omfavnes af virksomhederne, mener direktøren i ICIS Center.

I dag kender alle til begreberne CSR og bæredygtighed; nu er udfordringen at få det gjort til en del af virksomhedernes DNA. Det siger Karen Blincoe, som er direkør for ICIS Center (The International Centre for Creativity, Innovation and Sustainability) og var gæstetaler ved lanceringen af bogen Guidelines II i april.

Ifølge Karen Blincoe, en af Danmarks pionérer inden for bæredygtighedsområdet, er der sket en rivende udvikling på området – ikke mindst i folks bevidsthed.

”Bæredygtighed er ikke længere til at komme udenom. Det fylder for meget i dag, både i forbindelse med forretning, produktion, socialt ansvar osv,” siger Karen Blincoe, som har beskæftiget sig med CSR i over 25 år.

”Den løftede pegefinger er ikke nødvendig mere. I dag kender alle til begrebet bæredygtighed,” mener Karen Blincoe, der tidligere også har været studieleder på Danmarks Designskole og er direktør for foreningen af danske designere.

Hun forklarede under boglanceringen, at der er behov for konkrete fremgangsmåder, hvis især virksomhederne skal gøre alvor af deres interesse for bæredygtige tiltag og få CSR implementeret én gang for alle.

Dette nikker en af forfatterne bag bøgerne Guidelines I og II genkendende til:

”Bæredygtighed er ikke en ting, man bare arbejder med om torsdagen. Det er et tankesæt, som skal ind i virksomhedernes værdisæt, vision, missioner for at kunne blive et aktiv og ikke en klods om benet,” siger Drude-Kathrine Planthinn, som udover at være forfatter også underviser på KEA i bæredygtigt design.

Hun forklarer derudover, at virksomhederne har brug for en klar plan of action og tilgængelige og håndgribelige metoder, så det bliver en del af det daglige arbejde at integrere de bæredygtige værdier.

Håndgribelighed er noget Karen Blincoe også fremhæver, da hun afslutter sin gæstetale ved boglanceringen og siger:

”Essencen af bæredygtighed er, at man skal kunne omfavne det.”