Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi

Dansk tøjsalg i kraftigt fald

Salget af beklædning står for det største fald i hele detailhandlen. Det er de dårligste tal siden 2004.
Salget af beklædning står for det største fald i hele detailhandlen. Det er de dårligste tal siden 2004.

Den danske detailhandel har længe været presset, og de nye tal fra Danmarks Statistik er desværre ikke opløftende.

I marts faldt det samlede detailsalg med 0,5 pct., og det står allerværst til for modebutikkerne. I varegruppen Beklædning faldt salget med 2,7 pct, viser Danmarks Statistiks nyeste tal.

Sammenligner man marts 2012 med marts 2013 bliver billedet kun endnu mere grumt – specielt inden for detailsalget af tøj.

LÆS OGSÅ: Dansk Erhverv om fald i tøjsalg: “Bunden er ikke nået”

I marts i år var detailsalget af tøj hele 10,1 pct. lavere end salget i samme måned sidste år. Nedgangen for det samlede detailsalg for marts 2013 sammenlignet med marts 2012 var på 4,4 pct.

Vejret spiller ind

I Danmarks Statistik har man studset over det store fald inden for detailsalget af beklædning, men her mener man, at vejret bærer den primære del af skylden for de dårlige marts-tal. Man venter nemlig typisk med at købe sommersko og -tøj, til vejret indbyder til det:

“Vi ved, at vejret kan betyde en hel del for denne varegruppe (beklædning, red.), og sidste år var marts varm,” siger specialkonsulent Søren Kühl Andersen fra Danmarks Statistik til FashionForum.

Danmarks Statistiks tal viser, at marts måned 2013 var den dårligste måned for detailsalget af beklædning siden maj måned 2004. Dog med det forbehold, at webhandel ikke er medregnet i tallene.