Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Navne

Tidligere Rützou-direktør er ny formand i Wear

Nikolai Klausen, der forlod Rützou i februar, bliver ny bestyrelsesformand i Dansk Erhvervs brancheorgan for modebranchen, Wear.
Nikolai Klausen, der forlod Rützou i februar, bliver ny bestyrelsesformand i Dansk Erhvervs brancheorgan for modebranchen, Wear.

Efter fire år træder Per Søndergård tilbage fra posten som formand i Wear. I stedet overlader han stolen til Nikolai Klausen, der frem til februar i år var direktør i Rützou. 

Wear, der er brancheforeningen for tekstil- og modebranchen under Dansk Erhverv, er nemlig i gang med en – med egne ord – gennemgribende forandringsproces med det formål at styrke og videreudvikle organisationen, lyder det i en meddelelse, og ansættelsen af en ny bestyrelsesformand er et led i processen:

”Vi vil i højere grad end før fokusere på eksportmarkederne og skabe nye muligheder, der er nemme at gå til for vores medlemmer. Det er en helt naturlig del af Wears formål og hænger også sammen med de aktiviteter og den plads, vi har indtaget under modeugen med den smukke Børsbygning som showscene,” lyder det i meddelelsen fra Wears nye formand Nikolai Klausen.

”Vi skal møde vores medlemmer på deres banehalvdel og tilrette vores aktiviteter, så de passer med de behov, der er i branchen. Med det nye hold, der er sat i WEAR, er alle forudsætninger for, at det lykkes, til stede,” siger han.

Ny i bestyrelsen er også Jacob Valdemar, salgsdirektør hos Henrik Vibskov. Han tilføjer, at dansk produktion i udenlandske øjne er synonymt med kvalitet:

”Der sættes lighedstegn mellem dansk produceret tekstil og kvalitet på eksportmarkederne, og vi har gode og stærke traditioner indenfor tekstilproduktionen her i Danmark. Og det skal vi blive ved med at have. Derfor er en af vores målsætninger også at hjælpe med til at kultivere og fastholde den knowhow, der er på området,” siger Jacob Valdemar.

Den tidligere formand Per Søndergaard, der er adm. direktør i INBA, forbliver som medlem af bestyrelsen, der også tæller Thomas Ørum fra selskabet Brand Aid, Vagn Kirkelund fra Dansk Supermarked og Mikael Laage-Petersen fra HP Holding.