Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi, Udland

Dolce & Gabbana anklaget for skattesvindel

Den italienske modegigant beskyldes for at oprette firma i Luxembourg med henblik på at skjule indtægter og slippe for Italiens høje selskabsskat.
Den italienske modegigant beskyldes for at oprette firma i Luxembourg med henblik på at skjule indtægter og slippe for Italiens høje selskabsskat.

Designduoen Domenico Dolce og Stefano Gabbana er blevet tildelt en bøde af det italienske skattevæsen. Virksomheden mistænkes nemlig for at have undladt at indberettet indtægter for ca. 420 mio. euro (3,1 mia. kr.), skriver WWD.

Det verdenskendte modehus er blevet pålagt en bøde på intet mindre end 343,4 mio. euro (2,6 mia. kr.) plus løbende renter.

Mistanken faldt, da de to designere i 2004 etablerede et firma i Luxembourg under navnet Gado, hvorefter både Dolce & Gabbana og D&G blev opkøbt af dette nyoprettede firma.

Gado skal ifølge Guardia di Finanza, som er en enhed i det italienske politi, udelukkende bruges til at Dolce & Gabbana kan opnå skattemæssige fordele.

Som respons på anklagerne skrev Domenico Dolce for nyligt på sin Twitter-profil:

”Alt, jeg interesserer mig for, er at skabe tøj. Intet andet. Lad dem sige og gøre, hvad de vil, i sidste ende er der ingen der interesserer sig for det. Vi ender alle i jorden alligevel.”

Dolce & Gabbana har anket dommen, og sagen er under behandling. De skal foreløbig ikke afvikle gælden til skattevæsnet, før en endelig afgørelse på appeldommen finder sted.