Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

Digitalt input: Danskerne elsker mode på nettet

Danskerne er vilde med at købe deres modetøj online - alligevel falder det branchen svært at gribe netsalget an på den rigtige måde.
Danskerne er vilde med at købe deres modetøj online - alligevel falder det branchen svært at gribe netsalget an på den rigtige måde.

<img class="alignleft" title="Annette Falberg" alt="" src="https://fashionforum.dk/wp-content/uploads/2012/12/OSXDaily-2012-12-11-kl.-12.50.54.jpg” width=”72″ height=”81″ />Annette Falberg er adm. direktør i FDIH (Foreningen for Dansk Internet Handel) og medlem af Executive Committee i Ecommerce Europe.
På FashionForum Digitalt Input blogger Annette Falberg om tendenser inden for detail- og e-handel med udgangspunkt i modebranchen.
Læs mere om FDIH her.

I dag ved vi, at danskerne køber tøj på nettet. Ja, faktisk er tøj, sko og smykker nogle af de produkter, der bliver solgt mest af på nettet. I 2012 udgjorde danskernes køb af tøj, sko og smykker hele 16 pct. af danskernes internetvarer, og dermed ligger modeprodukterne på danskernes top tre over varer, de køber mest. Det viser Dansk e-handelsanalyse, årsrapport 2012.

Selvom det ikke er forbrugerne, der lægger begrænsninger for onlinesalg af tekstiler og modevarer, formår mange danske detailhandlere endnu ikke at møde forbrugerne der, hvor de er – på nettet, på mobilen, på farten. Dét er en skam, for der er rigtig meget at hente, hvis man kigger ud over detailbutikkens svingdøre.

Fra digital udfordring til mulighed

Kunden går efter varen/brandet – ikke butiksnavnet, og dét styrker producenterne. Hummel er ét af de brands, der har erkendt nødvendigheden af at imødekomme den teknologiske udvikling og forbrugernes ændrede adfærd. Med 90 år på buksebagen som leverandør til andre har Hummel været nødt til at udvikle onlinesalg og direkte kontakt til forbrugeren for at efterleve forbrugernes stigende krav om at blive mødt, der hvor de er.

Det er denne evne til hele tiden at omstille sig, tilpasse sig og adoptere nye løsninger, der skal til for at følge med markedet. Tænk de digitale udforinger som nye muligheder for at skabe salg, så kommer du langt.

Tænk i nye kanaler – modebloggere kan løfte dit salg

Når du sælger dine varer på nettet, så tænk også i nye kanaler. Internethandlere søger i høj grad inspiration online og i mindre grad fra gadebutikkerne. En idé kunne være at indgå et samarbejde med en modeblogger, der repræsenterer netop dit segment.

En modeblogger har med sin ærlighed og non-kommercielle udtryk en unik indflydelse på sine læsere, og der er derfor gode muligheder for at påvirke brugernes (købs)adfærd. Jeg glæder mig til at høre én af Danmarks største modebloggere, Kia Ellegaard Møller fra fierceogfattig.dk, fortælle om modebloggens præmisser og kommercielle potentiale på konferencen ”E-handel i modeindustrien” i Århus.

Digitalisering af tøjsalget tager fart – er du med på vognen?

Teknologien er der, forbrugerne er der – er du? Få inspiration til din egen virksomhed på FDIHs konference ”E-handel i modeindustrien”. På konferencen møder du blandt andre Hummel, der fortæller, hvordan de vendte digitale udfordringer til muligheder. Du møder også én af Danmarks største modebloggere samt Bloggers Delight, der fortæller, hvordan du udnytter modebloggens kommercielle muligheder og løfter salget.

Tilmeld dig konferencen her.