Danske minkavlere samledes i sidste uge i Herning til generalforsamling i pelsauktionshuset Kopenhagen Fur. Hovedpunktet på dagsordenen var resultatet for pelsåret 2012:

”Avlerne kan gå fra generalsamlingen med udsigt til en rekordudlodning af overskudskapital på 262,7 mio. kr.,” skriver Kopenhagen Fur i en pressemeddelelse.

Det har altså været et stærkt pelsår, hvor auktionsomsætningen i Kopenhagen Fur nåede 10,6 mia. kr., svarende til 2,5 mia. kr. mere end året før.

”Det går godt for erhvervet, der ligger på et fornuftigt højt niveau,” udtaler et bestyrelsesmedlem i forbindelsen med selskabets resultat.

Tage Pedersen, formand for Kopenhagen Furs bestyrelse, påpeger, hvor begejstret han er for, at der for første gang i mange år bliver fjernet afgifter, at selskabsskatten sænkes og vigtigheden af danske produktionsarbejdspladser bliver taget op til eftertragtning.

Danske minkavlere har generelt set øget eksporten de sidste mange år, og i 2012 lander eksporten på 11-12 mia. kr.

”Derudover skabes der nye arbejdspladser, specielt i udkantsdanmark,” tilføjer Tage Pedersen, som mener, at der fra regeringens side skal satses mere på succeserhverv som pelsdyravl.