Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

Kopenhagen Fur: 2012 var et godt pelsår

Det går udmærket for de danske minkavlere, for 2012 var et pelsår, der med et markant overskud efterlod rigeligt med skind på næsen hos avlerne.
Det går udmærket for de danske minkavlere, for 2012 var et pelsår, der med et markant overskud efterlod rigeligt med skind på næsen hos avlerne.

Danske minkavlere samledes i sidste uge i Herning til generalforsamling i pelsauktionshuset Kopenhagen Fur. Hovedpunktet på dagsordenen var resultatet for pelsåret 2012:

”Avlerne kan gå fra generalsamlingen med udsigt til en rekordudlodning af overskudskapital på 262,7 mio. kr.,” skriver Kopenhagen Fur i en pressemeddelelse.

Det har altså været et stærkt pelsår, hvor auktionsomsætningen i Kopenhagen Fur nåede 10,6 mia. kr., svarende til 2,5 mia. kr. mere end året før.

”Det går godt for erhvervet, der ligger på et fornuftigt højt niveau,” udtaler et bestyrelsesmedlem i forbindelsen med selskabets resultat.

Tage Pedersen, formand for Kopenhagen Furs bestyrelse, påpeger, hvor begejstret han er for, at der for første gang i mange år bliver fjernet afgifter, at selskabsskatten sænkes og vigtigheden af danske produktionsarbejdspladser bliver taget op til eftertragtning.

Danske minkavlere har generelt set øget eksporten de sidste mange år, og i 2012 lander eksporten på 11-12 mia. kr.

”Derudover skabes der nye arbejdspladser, specielt i udkantsdanmark,” tilføjer Tage Pedersen, som mener, at der fra regeringens side skal satses mere på succeserhverv som pelsdyravl.