Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland

H&M: Her er alle vores leverandører

I H&Ms sustainability-rapport 2012 har det svenske modehus offentliggjort navne og adresser på deres fabrikker og vil fremadrettet satse på større åbenhed.
I H&Ms sustainability-rapport 2012 har det svenske modehus offentliggjort navne og adresser på deres fabrikker og vil fremadrettet satse på større åbenhed.

H&M har netop udgivet en rapport over virksomhedens bæredygtige tiltag i 2012 og har i den forbindelse som noget helt nyt valgt at offentliggøre navnene på de fabrikker, der producerer tøj til den svenske fast fashion-kæde.

H&M er således blandt de første – og største – modevirksomheder i verden, der vælger at gøre listen over deres leverandører offentligt (link nederst i artiklen) tilgængelig for at fremme gennemsigtigheden i branchen.

Som de beskriver i en pressemeddelelse:

”Vores kunder skal kunne føle sig sikre på, at alt de, de køber fra H&M, er designet, produceret og behandlet med respekt for mennesker og miljø,” lyder det fra Karl-Johan Persson, adm. direktør i H&M.

Han forklarer videre om årsagen til beslutningen:

”Med offentliggørelsen af listen over leverandører ønsker H&M at bidrage til en mere transparent og i sidste ende mere bæredygtig modebranche.”

I rapporten kan man også læse om H&Ms brug af økologisk bomuld og deres indsats for at undervise bønder og fabrikker i bæredygtige tiltag.

Ved et presseevent blev H&M’s bæredygtige Conscious Collection i sidste uge fremvist, og FashionForum fik ved den lejlighed en snak med Catarina Midby, kommunikationschef for H&M’s bæredygtige mode, hun fortæller, at der blot gennem de seneste år er sket en stor udvikling hos såvel den svenske koncern som hos forbrugerne:

”Vi oplever at kunderne med tiden er blevet mere ansvarsfulde og bevidste omkring materialer og produktion. De kommer stadig i vores butikker for at købe modetøj, men det handler i dag også meget om gode basisvarer – selvfølgelig stadig til en god pris. H&M investerer meget i udvikling og innovation inden for det bæredygtige område, og for bare to år siden ville det ikke have været muligt at lave den kollektion vi ser i dag.”

Du kan se H&Ms liste over leverandører her.