Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Økonomi

Ny grøn fond sigter på modebranchen

Regeringens grønne omstillingsfond åbner med 40 mio. kr. Mode- og tekstilbranchen bliver fremhævet i oplægget.
Regeringens grønne omstillingsfond åbner med 40 mio. kr. Mode- og tekstilbranchen bliver fremhævet i oplægget.

Nu kan virksomheder og organisationer søge tilskud til grøn omstilling af deres forretning. Den grønne omstillingsfond er en del af den grønne omstillingspakke, som regeringen og Enhedslisten afsatte i forbindelse med finansloven for 2013. Fonden skal bidrage til at ruste danske virksomheder til fremtidens ressourceknappe økonomi.

”Gennem fonden kan virksomheder fx få tilskud til at re-designe produkter, så bæredygtige materialer integreres i produkterne og genanvendelse i højere grad bliver muligt,” udtaler erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen i en pressemeddelelse.

I oplægget fokuseres der på følgende fem områder: Udvikling af nye forretningsmodeller, produktinnovation og re-design af virksomhedernes produkter, fremme af bæredygtige materialer i produktdesign, bæredygtig omstilling i mode- og tekstilbranchen og mindre spild af fødevarer.

I NICE, der er et nordisk initiativ til fremme af bæredygtighed i modebranchen, ser man positivt på det nye grønne tiltag.

“40 mio. kr. er selvfølgelig ikke nok til at ændre hverken modebranchen eller erhvervslivet som sådan til at blive bæredygtig, men det er et vigtigt skridt i den rigtige retning. Samtidig er det enormt vigtigt, at få sat fokus på behovet for at samtænke bæredygtighed og grøn udvikling med den økonomiske bundlinje. Ressourceoptimering er ikke kun til gavn for miljøet, det kan også være en god forretning,” siger udviklingsdirektør i NICE, Jonas Eder-Hansen til FashionForum. Han peger på, at netop modebranchen er særligt relevant i forhold til den grønne omstilling.

”Især tror jeg på et stort uudnyttet potentiale for mode- og tekstilbranchen pga. de store ressourcemængder, som indgår i produktionen,” siger Jonas Eder-Hansen.

 

Læs mere om den grønne omstillingsfond og detaljer omkring ansøgning her.