Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi, Udland

ILLUM solgt til italiensk kæde af stormagasiner

La Rinascente, den succesrige kæde af italienske stormagasiner, har købt Illum og planlægger at investere 500 mio. kr. i opgradering ad det danske stormagasin.
La Rinascente, den succesrige kæde af italienske stormagasiner, har købt Illum og planlægger at investere 500 mio. kr. i opgradering ad det danske stormagasin.

(opdateres) 

La Rinascente, den succesrige kæde af italienske stormagasiner, har købt det historiske danske stormagasin Illum med en målsætning om at fortsætte den udvikling, som den tidligere ejer, investeringsselskabet Solstra Capital Partners, startede.

”Det er godt tidspunkt for Illum at få en ny ejer, som kan løfte Illum op til det næste niveau,” siger bestyrelsesformand i Illum Oscar Crohn i en pressemeddelelse.

”Vi er yderst tilfredse med den udvikling, Illum har været igennem, som har øget shoppingoplevelsen såvel som Illums rentabilitet signifikant. Vi er glade for, at operatørerne bag et af Europas fineste og mest prestigefyldte stormagasiner nu skal forsætte denne udvikling,” siger han.

Adm. direktør Søren Vadmand fortsætter:

”Kundetilgangen i Illum er i de sidste tre år vokset med hele 32 pct., og omsætningen er steget med 23 pct. I 2012 havde Illum således 6,5 mio. kunder, og vi opnåede den største omsætning nogensinde.”

Illum har siden 1891 været indbegrebet af luksus og service i topklasse. A. C. Illum lagde grundstenen til Illum, og det var et historisk øjeblik for København som handelsby og for danskerne, da Illum slog dørene op som et af Danmarks første stormagasiner.

La Rinacente har mere end 150 års erfaring med drift af stormagasiner og driver 11 stormagasiner i Italien. La Rinascente vil med egne ord fortsætte med at lade Illum blomstre i mange år fremover ved at investere i infrastruktur, mennesker, brands og service.

I første omgang vil investeringen være omkring 500 mio. kr. og forventes at inkludere alle retailområder samt restaurering af den originale facade mod Strøget og opgradering af varesortimentet.

“Stormagasinkonceptet og dens kerneværdier er ligeså relevante i dag, som da det blev grundlagt for mere end 100 år siden. Historiske navne som Illum repræsenterer en enorm goodwill hos både danskere og turister. Det er vedvarende og repræsenterer en stil og en kvalitet, der er signifikant. Man kan ikke besøge København uden at besøge og nyde Illum som stormagasin,” siger Vittorio Radice, vicepresident for La Rinascente i meddelelsen.