Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Navne

Skat skylder Camilla Vest seks mio. kr.

Sagen mod fotomodellen Camilla Vest er faldet til jorden. Skat skulle aldrig have kørt en straffesag mod hende, siger formanden for Skatterådet.
Sagen mod fotomodellen Camilla Vest er faldet til jorden. Skat skulle aldrig have kørt en straffesag mod hende, siger formanden for Skatterådet.

I 2010 stod fotomodellen Camilla Vest til en fængselsstraf og en bøde, men efter sidste uges afgørelse i Landsskatteretten er sagen efterhånden smuldret helt for det danske skattevæsen. I stedet kan fotomodellen nu se frem til at få omkring 6 mio. kr. plus renter udbetalt fra Skat. Det skriver epn.dk.

Landsskatteretten gav den 40-årige model medhold i, at hun ikke var skattepligtig af sine modelindtægter i perioden 2001-2003.

I forbindelse med Skats prestigeprojekt, Projekt Kreditkort, blev Camilla Vest beskyldt for reelt at have boet i Danmark og tjent millioner uden at betale skat i perioden 2001-2006.

Hun fik i første omgang fængselsstraf og bøde, men sidste år vendte hele sagen rundt, da Landsretten frikendte hende og fastslog, hun slet ikke havde været skattepligtig i 2001-2003. For de øvrige år kunne det ikke bevises, at hun havde snydt bevidst.

Landsskatteretten har nu adopteret landsrettens præmisser vedrørende de tre første år, og da hun for længst har indbetalt pengene, skal de nu retur med renter.

Formanden for Skatterådet Hanne Søgaard Hansen er ikke begejstret for forløbet af Camilla Vest-sagen:

”Skat skulle nok have overvejet en ekstra gang, om man ville rejse den som straffesag. Normalt skal der mere til for at straffe, end hvis man blot anser en indkomstansættelse for at være forkert. Det at straffe er en alvorlig sanktion, og der bør være rimelig grund til at straffe. Det kan man jo konstatere, at der ikke var i denne sag,” siger Hanne Søgaard Hansen til epn.dk.

Kilde: Epn.dk