Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi

Dansk Mode & Textil: Skattelettelse vil skabe flere job i modebranchen

Helle Thorning-Schmidt foreslår i dag en sænkelse af selskabsskatten. Økonomer er uenige om effekten, men Dansk Mode & Textils direktør er overbevist om, at det vil øge antallet af ansatte i industrien.
Helle Thorning-Schmidt foreslår i dag en sænkelse af selskabsskatten. Økonomer er uenige om effekten, men Dansk Mode & Textils direktør er overbevist om, at det vil øge antallet af ansatte i industrien.

For at forbedre Danmarks konkurrenceevne, vil regeringen i dag foreslå at sænke selskabsskatten fra de nuværende 25 pct. til 22 pct., hvilket vil placere os på niveau med Sverige.

I brancheorganisationen Dansk Mode & Textil, der repræsenterer omkring 350 mode- og tekstilvirksomheder, hilser man forslaget velkommen.

”Mode og tekstil er en presset branche, og hvis man kan bruge denne sænkelse (af selskabsskatten, red.) til at skabe arbejdspladser og vækst, så vil det kun være gavnligt,” siger administrerende direktør i Dansk Mode & Textil Thomas Klausen til FashionForum.

Både blandt økonomer og politikere hersker der uenighed om, hvor effektiv en lempelse af selskabsskatten vil være i forhold til jobskabelsen, men i Dansk Mode & Textil er Thomas Klausen overbevist om, at tiltaget vil skabe arbejdspladser.

“Vi ved fra mange andre lignende tiltag, at en forbedring af konkurrenceevnen øger lysten til at investere i ens virksomhed, og da en af de vigtigste parametre er den menneskelige kapital i danske modehuse, så vil det få en positiv afsmitning på jobskabelsen. DA (Dansk arbejdsgiverforening) har regnet på disse tal mange gange og her er man overbevist om, at det vil få en positiv vækst i antallet af ansatte i industrien,” siger Thomas Klausen.

I går påpegede professor i økonomi, Christen Sørensen, på Politiken.dk, at en dansk sænkelse af selskabsskatten blot vil føre til et ”kapløb mod bunden”, hvor EU-landene indædt presser hinanden på selskabsskatten, så konkurrencefordelen dermed forsvinder på sigt. Hos Dansk Mode & Textil ønsker man imidlertid ikke, at Danmark skal holde sig tilbage i det kapløb og fremstå som “klassens duks”.

”Jeg kan godt se problematikken i et samfundsperspektiv, men vi skal se på, hvad der er godt for Danmark, og det er ikke godt, hvis vi altid skal ligge i duksefeltet. Vi er nødt til at følge med de andre lande og med det tab, der har været af arbejdspladser de seneste fem år, så er der ikke råd til at skabe konkurrenceforvridninger. Det kan godt være, at det er et kapløb mod bunden, men der er ingen grund til, at vi skal ligge sidst,” mener Thomas Klausen.