Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Udland

Puma lancerer første vugge-til-vugge-kollektion

Puma har netop lanceret deres første InCycle-kollektion, hvor alle komponenter er 100 pct. bionedbrydelige eller genanvendelige.
Puma har netop lanceret deres første InCycle-kollektion, hvor alle komponenter er 100 pct. bionedbrydelige eller genanvendelige.

Ambitionen er at blive verdens mest bæredygtige og eftertragtede sports- og livsstilsbrand. Og med sin første vugge-til-vugge-kollektion InCycle tager Puma et skridt i den rigtige retning.

Her har den amerikansk ejede sportstøjskoncern nemlig skabt en kollektion med tøj, sko og accessoirer – alt sammen 100 pct. bionedbrydeligt og genanvendeligt – og således opnået certificeringen Cradle to Cradle (C2C) Basic.

To produkter fra InCycle-kollektionen er blevet analyseret som en del af Pumas første miljøresultatrapport, der blev udgivet i oktober i fjor.

”Resultaterne talte for sig selv. De viser, at produkterne kun påvirkede miljøet en tredjedel af, hvad de konventionelle delelementer ville,” lyder det fra Reiner Hengstmann, international direktør i Puma Safe, til Ecotextile.com.

Hos Puma forklarer man, at InCycle-kollektionen kan defineres som to processer: en teknisk cyklus og en biologisk cyklus. I den biologiske cyklus kan alle materialer nedbrydes af mikroorganismer til biologiske næringsstoffer og således havne i jorden igen. I den tekniske cyklus kan materialer som metal, tekstil og plastik genanvendes i nye produkter.

I certificeringsorganisationen Cradle to Cradle er man glade for Pumas spadestik:

“Vi er meget begejstrede over, at Puma, som det globale og magtfulde brand, det er, viser forbrugerne og konkurrenterne lige præcis, hvad der er muligt, hvis man tilslutter sig Cradle to Cradle-certificeringen,” lder det fra Bridgett Luther, chef for Cradle to Cradle Products Innovation Institute, og han fortsætter:

“Pumas InCycle-kollektion hæver barren for, hvad forbrugerne kan forvente, og for hvad tekstil- og beklædningsindustrien kan levere: Produkter, der ikke bare er en fornøjelse af bruge og bære, men som også fra begyndelsen er designet til at efterlade et positivt fodspor for miljøet, idet de helt trygt nedbrydes til jord og returnerer til industrien som en værdifuld ressource.”
Det er et krav i forbindelse med C2C-certificeringen, at alle bionedbrydelige materialer er organiske og fri for giftstoffer, og videre skal der følges en række internationale regler for kompostering.
Den seneste udgave af C2C-certificeringen blev offentliggjort i sidste måned, og det er i denne forbindelse, Puma lancerer kollektionen, der blandt andet indeholder en løbejakke af allerede genanvendt polyester og en taske, der kan brydes ned til enkeltdele, der efterfølgende kan genanvendes.

Læs mere om C2C her.