Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi, Udland

Rekordsalg på pelsauktion: Iskold vinter er milliarder værd

En tidlig og kold vinter i Rusland og Kina har haft stor betydning for Kopenhagen Furs auktion, der sluttede i går med en rekordomsætning på 3,7 mia. kr.
En tidlig og kold vinter i Rusland og Kina har haft stor betydning for Kopenhagen Furs auktion, der sluttede i går med en rekordomsætning på 3,7 mia. kr.

Siden i søndags har 5,7 millioner minkskind været under hammeren på Kopenhagen Furs pelsauktion i Glostrup. Sammenlagt er der blevet omsat for 3,7 mia. kr. på fem dage – cirka en milliard kroner mere end ved den seneste rekordauktion i september 2012.

”Vi er samspilsramte på den positive måde. De store markeder – Kina, Rusland og Korea – har en høj økonomisk vækst og en stor efterspørgsel, og så er vinteren sat ind en måned tidligere end sidste år,” siger Torben Nielsen, adm. direktør i Kopenhagen Fur til Fashion Forum.

Og netop vintervejret spiller en markant rolle på det globale pelsmarked.

”Vi holder rigtig meget øje med vejret. I 2011 havde vi et lunt efterår i Kina, og salget af pels gik fuldkommen i stå, men i begyndelsen af december samme år faldt temperaturen, og salget steg med 15 pct. Koldt og klart vejr med blå himmel og frost er vældigt stimulerende for pelssalget,” forklarer Torben Nielsen.

Kombinationen af temperatur, geografi og økonomisk vækst spiller også i høj grad ind i forhold til det fremtidige pelssalg på et hovedmarked som det kinesiske, forudser Torben Nielsen. For hvor det hidtidige kinesiske salg er sket i de varmere områder særligt langs kysten af det store land, rykker den økonomiske vækst nu ind i landet:

”Vi forventer et positivt pelsmarked de næste 5-10 år alene på grund af efterspørgslen fra Kina. Indtil videre har den økonomiske udvikling primært været i det sydlige Kina og langs kysten, men nu spreder udviklingen sig til resten af landet, hvor der fastlandsklima med kolde vintre. Det har stor betydning for pelssalget,” siger Kopenhagen Furs adm. direktør.