Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

IC Companys' halvårsregnskab viser lille resultatfremgang

Hos den store danske modekoncern kunne man vise et resultat af den primære drift, der var 10 pct. bedre end samme periode i fjor.
Hos den store danske modekoncern kunne man vise et resultat af den primære drift, der var 10 pct. bedre end samme periode i fjor.

IC Companys har netop offentliggjort deres halvårsregnskab. Og det sker med forbedret bruttomargin og lille fremgang i resultatet af den primære drift.

Således realiserede den danske koncern, der blandt andet har brands som By Malene Birger, Peak Performance og Soaked in Luxury under bæltet, dette halvår en nettoomsætning på 2.036 mio. kr. – tre procent lavere end i fjor.

Koncernens bruttomargin blev forbedret med 1,4 procentpoint, og resultat af den primær drift havnede på 160 mio. kr., svarende til en fremgang på 10 pct.

IC Companys kunne melde om 15 pct. omsætningsfremgang i Fast Fashion-segmentet, hvor salget steg til 231 mio. kr. 

Omvendt gik Mid Market-segmentet tilsvarende 15 pct. tilbage til 668 mio. kr. Jackpot og Cottonfield gav i halvåret tab, mens de øvrige Mid Market-brands giver overskud. Derfor har IC Companys besluttet at frasælge de to underskudsgivende brands.

BREAKING: IC Companys sælger Jackpot og Cottonfield

Premium-segmentet øgede omsætningen med et enkelt procentpoint til 1.136 mio. kr. Her var det især Tiger of Sweden, der øgede omsætningen, mens Peak Performance gik tilbage. Indtjeningen i segmentet udgjorde 143 mio. kr. 

IC Companys varsler i samme forbindelse en omsegmentering af brandporteføljen, der skal skabe øget transparens og mindske kompleksitetsgraden – læs mere om disse tiltag her.

Fremadrettet mener IC Companys’ ledelse dog stadig, at der er svære vilkår i udsigt:

“Ledelsen forventer vanskelige markedsforhold i 2012/13, hvilket især rammer Mid Market-segmentet. […] Ledelsen [forventer], at koncernen for regnskabsåret 2012/13 realiserer en omsætning på 3.700–3.750 mio. kr. (tidligere: lavere omsætning end 2011/12) og et resultat af primær drift på 140–170 mio. kr. (tidligere: på niveau eller bedre end 2011/12).”