Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Udland

KEA deltog uden vandspild på catwalken i Hong Kong

Designskolerne var også repræsenteret, da Danish Fashion Institute i sidste uge var med til at sætte rekord med verdens længste catwalk i Hong Kong.
Designskolerne var også repræsenteret, da Danish Fashion Institute i sidste uge var med til at sætte rekord med verdens længste catwalk i Hong Kong.

To studerende fra KEAs Design & Business uddannelse deltog med et udsnit af deres kollektioner, da både etablerede og nye navne fra den dansk modebranche indtogVerdens længste Catwalk.

Den 3,2 km lange catwalk bød på 340 indgange, hvoraf syv af modellerne var iført tøj fra to studerende fra KEAs Design & Business uddannelse, Malene Stausgaard og Lea Helene Adelsten Olsen.

Studieleder på Design & Business, Annette Havkær, glæder sig over denne unikke mulighed, der bød sig for de to designstuderende fra KEA Københavns Erhvervsakademi:

“KEA uddanner designere og designassistenter til den danske og internationale modebranche, så vi er meget stolte af, at KEA er repræsenteret og kan biddrage til et arrangement som afholdelsen af verdens længste catwalk i Hong Kong. Vi er utrolig glade for, at Danish Fashion Institute og deres sponsorer har gjort det muligt for designskolerne at deltage i denne unikke sammenhæng.”

På catwalken kunne man opleve tøj fra danske mærker som Day Birger et Mikkelsen, Baum und Pferdgarten, Soulland, Kopenhagen Fur, Bruuns Bazaar, By Malene Birger, Storm & Marie, Selected, Henrik Vibskov og Rützou samt fra designstuderende fra bl.a. KEA. KEA studerende Lea Helene Adelsten Olsen og Malene Stausgaard deltog tidligere på året i talentkonkurrencen Designers’ Nest i forbindelse med modemessen CPH Vision i modeugen i august i år.

Lea Helene Adelsten Olsen var repræsenteret med looks fra den kollektion, som også indgik i Designer’s Nest konkurrencen tidligere på året, mens Malene Stausgaard deltog med looks fra kollektionen Minimalistic Tribe, – og kollektion er minimalistisk i mere end én forstand, da hun har anvendt Zero Waste princippet om at minimere materialespild ved at bruge alt restmateriale til at skabe et dekorativt udtryk i form af applikationer på hver enkelt style.

Malene Stausgaard går på 7. og sidste semester på KEA og studerer på linjen Fashion Design. For tiden er hun ved at færdiggøre sit afsluttende projekt, hvor hun arbejder med måder at implementere bæredygtige tiltag hos større brands, helt fra værdikædens startskud i designprocessen.

Det er ikke helt gået op for Malene endnu, at hendes design er blevet vist på en catwalk i Hong Kong, hvor tøjet bliver set af så mange mennesker:

”For mig, der stadig er studerende, er World’s Greatest Catwalk en unik mulighed for at fremvise mine ting. Så deltagelsen betyder utroligt meget.”

Begejstringen er også stor hos Lea Helene Adelsten Olsen:

”Jeg synes det er ret vildt at få eksponeret mit tøj for så mange mennesker på én gang. Derudover tror jeg, at der er mange muligheder på det kinesiske marked for skandinavisk design, så man kunne jo håbe på, at der kommer noget efterspil. Under alle omstændigheder er det også bare fedt at kunne sige, at man har haft sine ting med på verdens længste catwalk.”