Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

Danskerne køber julegaver for en milliard på nettet

I år vil langt flere købe deres julegaver på internettet, og handlen forventes at nå op på en milliard i de virtuelle butikker.
I år vil langt flere købe deres julegaver på internettet, og handlen forventes at nå op på en milliard i de virtuelle butikker.

Julehandlen foregår for flere og flere danskeres vedkommende ikke ude i gaderne i sne og sjap, men i stedet for hjemme i varmen foran skærmen. Det skriver epn.dk.

Og ifølge epn.dk sætter vi i år rekord med det samlede beløb, der bliver trukket fra dankortene, når vi indtaster kortnummer, udløbsdato og kontrolnummer på hjemmesiderne. Det ventes, at gaveshoppingen på nettet når op på en milliard kroner, og det er mere end sidste år.

Vejret – specielt som det har set ud den sidste uges tid – har fået flere til at vælge de virtuelle butikker.

“Danskerne har i stigende grad taget nethandel til sig. Det afspejler sig også i december, da de fleste af os skal købe rigtigt mange gaver. Så er det hurtigt og nemt at sidde med ønskesedlerne og købe en del af dem over nettet,” siger Marie Louise Thorstensen, der er politisk konsulent i Dansk Erhverv, til epn.dk.

Flere undersøgelser viser, at mere end halvdelen af danskerne går på nettet frem for på Strøget efter julegaver. I en Gallup-måling foretaget for Post Danmark fra sidste uge svarer 52 procent af de 3.143 adspurgte, at de har tænkt sig at købe mindst én julegave i en netbutik. Især de 35-49-årige er begejstrede for at juleshoppe på nettet. 64 procent af dem vil købe mindst én julegave på nettet, mens 34 procent vil købe tre eller flere.

Ifølge epn.dk vil 17 procent flere i år købe gaver på nettet i forhold til sidste år, mens 11 procent vil vælge færre gaver ud online.

Hos danske internetbutikker bekræfter de tendensen.

“Vores meldinger fra online-forretningerne er, at det bliver den bedste jul på nettet nogensinde,” siger Annette Falberg, der er adm. direktør i FDIH, Foreningen for Dansk Internethandel, til epn.dk.

Kilde: epn.dk.