Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi

E-handel: Butikker vinder sag om ulovlige gebyrer

Betalingstjenesten Nets har opkrævet ulovlige dankortgebyrer i e-butikker for over 100 millioner kroner, lyder en afgørelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.
Betalingstjenesten Nets har opkrævet ulovlige dankortgebyrer i e-butikker for over 100 millioner kroner, lyder en afgørelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Nets har udnyttet sin position til at klemme ulovligt høje gebyrer ud af de handlende i landets e-butikker. Det skriver business.dk

Det slår Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen fast i en ny afgørelse. Gebyret er afhængig af handlens størrelse, men starter i dag på 70 øre pr. transaktion, som mange e-butikker har valgt at sende videre til kunderne. Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH) vurderer, at det samlet har kostet over 100 millioner kroner. Nets er blevet pålagt at sænke gebyret og kommer derved kunderne til gavn.

”Nets skal bringe sine gebyrer for betaling med dankort på nettet ned, så de står i rimeligt forhold til Nets’ omkostninger og indtjening. Det gør de ikke i dag. Nets er den eneste udbyder af dankortet. Reglerne skal sikre, at gebyrerne ikke er højere, end de ville være på et marked med virksom konkurrence, så Nets’ kunder ikke betaler overpris for ydelsen,” siger direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Agnete Gersing i en pressemeddelelse ifølge business.dk

Styrelsen vil ikke diktere, hvor meget gebyret frem over skal ligge på, og overlader det nu til Nets og FDIH at finde et mere rimeligt niveau.

Hos FDIH, som har ført klagesagen, kalder administrerende direktør Annette Falberg afgørelsen for en “klokkeklar sejr” og ser nu fremad mod forhandlingerne med Nets.

“Afgørelsen er en kæmpe sejr for os alle, for nu skal FDIH til at forhandle fremtidens Dankortgebyrer på nettet, så det bliver billigere for netbutikkerne (…) I forhandlingerne med Nets er vores mål en kraftig reduktion i gebyrbelastningen, der reelt afspejler Nets’ omkostninger og passer til den service, man får som netbutik,” siger hun i en pressemeddelelse.

Kilde: business.dk