Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

Fashion Law: Håb for mindsteløn i Indien

I dag mødes repræsentanter for henholdsvis den europæiske beklædningsindustri og de lokale fabriksmedarbejdere i Bangalore i Indien.
I dag mødes repræsentanter for henholdsvis den europæiske beklædningsindustri og de lokale fabriksmedarbejdere i Bangalore i Indien.

<img class="alignleft wp-image-11369" title="Nordia RIGTIG" src="https://fashionforum.dk/wp-content/uploads/2012/11/OSXDaily-2012-11-29-kl.-13.22.29.jpg” alt=”” width=”131″ height=”37″ />Nordia Law blogger på FashionForum med fokus på mode og jura.
Blogindlæggene er ikke nødvendigvis udtryk for redaktionens holdninger. Læs mere om Nordia. Og følg også advokaterne på deres egen blog: FashionLaw.dk.

Vi forarges gang på gang over udmeldinger om børnearbejde og ekstremt lave lønninger til fabriksarbejdere, der fremstiller tøj til europæiske tøjkoncerner. Men måske er der håb forude – i hvert fald for fabriksarbejdere i Indien. I dag mødes repræsentanter for henholdsvis den europæiske beklædningsindustri og de lokale medarbejdere i Bangalore i Indien.

Der er ikke tale om en officiel høring, men et møde der skal skabe fokus om og forbedring af problemerne i den indiske tekstilindustri. Det skriver det svenske erhvervssite svd.se ifølge business.dk. Flere lokale dommere vil sidde med for bordenden i de fire dage, der er sat af til at få forbedret både arbejdsforhold og lønniveau for fabriksarbejderne.

Vestens tøj bliver i høj grad produceret i lande som Indien, da de lave lønnings- og produktionsomkostninger udkonkurrerer vestlig produktion. Senest har tøjkoncernen Hennes & Mauritz (link til indlæg) været ramt af anklager om underbetaling af fabriksarbejdere, der skal leve af en løn på lidt under 2 kr. i timen. Håcan Andersson fra den svenske koncerns kommunikationsafdeling erkender da også, at en for lav minimumsløn er et stort problem i mange produktionslande.

“Vi håber dette mødeforum kan føre til konstruktive diskussioner mellem tøjkoncernerne, brancheorganisationer, regeringen og arbejdstagerrepræsentanter,” siger han ifølge svd.se.

En ting er dog ord fra en enkelt virksomhed – en anden er virkeligheden. Konkurrencen gør, at virksomhederne ikke altid er lige gode til at gøre løfter til virkelighed. Og da ordrer ofte bliver outsourcet i produktionslandene, er det svært for selv de mest CSR-orienterede virksomheder at kende til arbejdsforholdene for de enkelte fabriksarbejdere.

Kilde: FashionLaw.dk