Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Navne

Peter Jensen vinder Danmarks største modedesignpris

Det bliver Peter Jensen, der løber med præmien til en værdi af 500.000 kr. dette første år, Magasin du Nords nye store modepris uddeles.
Det bliver Peter Jensen, der løber med præmien til en værdi af 500.000 kr. dette første år, Magasin du Nords nye store modepris uddeles.

Det bliver Peter Jensen, der løber af med sejren – og ikke mindst den flotte designpris til en værdi af 500.000 kr., som Magasin du Nord’s Fond for første gang uddeler.

I år var de tre nominerede designere: Peter Jensen, Sara Sachs, der står bag Moonspoon Saloon, og Anne Sofie Madsen, og beslutningsprocessen var ikke nem for dommerne, lyder det fra Nina Wedell-Wedellsborg, der er bestyrelsesmedlem i Magasin du Nord’s Fond og formand for juryen bag designprisen.

”Det har naturligvis været en svær beslutning for dommerne, da alle tre designere hører til blandt de absolut mest kreative og nyskabende designere herhjemme. Men juryen har valgt Peter Jensen som vinder af modedesignprisen, fordi han kontinuerligt har bevist at kunne mestre og bevare sit eget originale designudtryk samtidig med, at hans kollektioner udvikler sig sæson for sæson,” forklarer hun og fortsætter:

“Peter Jensen leverer mode på et højt internationalt niveau og rammer kvinder i alle aldre med sit design, som altid er både kreativt nytænkende og helt i tråd med tiden.”

Designeren selv er mildt sagt godt tilfreds med førstepræmien:

”Jeg er lykkelig og pavestolt over at være den første, der får tildelt denne flotte pris fra Magasin du Nord’s Fond. Jeg havde virkelig ikke troet, at valget ville falde på mig, men jeg blev meget glad og lykkelig, da jeg fik beskeden her på en grå novemberdag,” lyder det fra Peter Jensen.

Magasin du Nord’s Fond har med egne ord stiftet prisen, fordi mode og Magasin altid har gået hånd i hånd. De to grundlæggere af Magasin du Nord, Emil Vett og Theodor Wessel, var entreprenante handelsfolk og fonden mener, at det bestemt er i de to stifteres ånd, at der nu årligt uddeles denne store modedesignpris.

Med pengeprisen på 300.000 kr. følger endvidere PR samt eget modeshow, som bliver afholdt i Kong Hans Salen i Magasin under modeugen i januar/februar 2013 – alt sammen til en yderligere værdi af 200.000 kr. Dette gør prisen til den største af sin art i Danmark.

Peter Jensen er uddannet fra designskolen Central Saint Martins i London i 1999. Siden 2000 har han designet kollektioner i eget navn og holdt shows i London, København og New York. Peter Jensen har designet kollektioner i samarbejde med Dover Street Market, Urban Outfitter og Weekday. Ved sit 10-års-designjubilæum i 2011 var en udstilling hos Design Museum Danmark dedikeret til ham.

Juryen bag prisen bestod af: Didder Rønlund, journalist, Eva Kruse, adm. direktør for Copenhagen Fashion Week og Danish Fashion Institute, Malene Malling, der er forlægger ved Malling Publications og blandt andet står bag udgivelserne Cover og Cover Man, samt Nina Wedell-Wedelsborg, medlem af bestyrelsen for Magasin du Nord’s Fond.