Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Udland

Diesel og Bono lancerer bæredygtig denimlinje

Diesel, Edun og Bono lancerer denim-linje inspireret af - og produceret i Afrika.
Diesel, Edun og Bono lancerer denim-linje inspireret af - og produceret i Afrika.

Diesels grundlægger Renzo Rosso og grundlæggerne af brandet Edun, Bono fra U2 og hans kone Ali Hewson, er gået sammen om at lave en denim-kollektion inspireret af og produceret i Afrika. Projektet hedder Diesel+Edun og samtlige styles skal fremstilles af bomuld fra Uganda.

Begge brands har allerede forskellige projekter kørende i Afrika hver for sig, men i januar måned i år, besluttede de to parter sig for at slå pjalterne sammen og lave et nyt projekt, hvor de kunne gøre brug af hinandens interesser og ressourcer.

“Bono og jeg har kendt Renzo Rosso i mere end ti år. Da vi besluttede at rejse til Afrika for at besøge både the Millennium Village i Mali og bomuldsfarmen i det nordlige Uganda (hhv. Diesel’s og Edun’s projekter, red.), så vi frem til både en fantastisk rejse og til det samarbejde, der er resulteret i en kollektion af smukt tøj, lavet af vores bomuld fra Uganda og produceret 100 pct. i Afrika,” siger Ali Hewson i en pressemeddelelse.

Renzo Rosso tilføjer: “Med det her projekt ønsker vi at vise vores kunder og hele industrien, at det rent faktisk kan lade sig gøre, at source, producere og generere bæredygtig handel i Afrika.”

Projektets mål er sætte fokus på de mange muligheder Afrika gemmer på og det skal kunne ses i kollektionenes stil, materialer, grafik og forarbejdning. Hele projektet bliver lanceret med en storstilet kampagne i februar 2013.