Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi

NICE: Brug bæredygtighed som risk management

Det er nødvendigt at arbejde med bæredygtighed, når medierne ikke kigger med, lyder det fra NICE, der opfordrer til at bruge bæredygtighed som en strategisk force.
Det er nødvendigt at arbejde med bæredygtighed, når medierne ikke kigger med, lyder det fra NICE, der opfordrer til at bruge bæredygtighed som en strategisk force.

Til morgen har modekoncernen Bestseller – igen – været i søgelyset, fordi Greenpeace i en undersøgelse har fundet koncentrationer af stoffet NPE, der er ulovligt i produktion i EU og virker hormonforstyrrende.

Den konkrete undersøgelse, dens resultater og Bestsellers egne kommentarer kan du se lige her, men FashionForum fangede Johan Arnø Kryger, projektleder på NICE-projektet, der i regi af Danish Fashion Institute blandt andet står bag Copenhagen Fashion Summit – verdens største topmøde om bæredygtig mode.

”Situationer som denne understreger, hvor vigtigt det er, at man også har fokus på de her ting, når der ikke er fokus på det i medierne. Man bliver nødt til at få styr på hele sin værdikæde og tage det hårde slid, når det ikke er fokus på det,” siger Johan Arnø Kryger til FashionForum og fortsætter:

”Omvendt viser det jo samtidig, at der er nogle muligheder i bæredygtighedsdagsordenen, fordi man kan undgå at havne på forsiden, som Bestseller gør her, hvis man har styr på alle sine led,” siger han og understreger:

”Dermed kan man begynde at bruge bæredygtighed som risk management. Det åbner nogle muligheder.”

Ikke noget ulovligt
Samtidig peger Johan Arnø Kryger på, at der – lige gyldigt hvor meget man arbejder med bæredygtighed – altid er et stort fokus på det.

”Bestseller har i denne sag ikke gjort noget decideret ulovligt,” siger han og henviser til, at stoffet NPE er ulovligt i produktion i EU, men ikke i færdige produkter – og eftersom de testede stykker tøj er produceret i hhv. Bangladesh, Indien, Kina og Tyrkiet, har virksomheden ikke gjort noget ulovligt.

”Når man alligevel havner som syndebukke er det tydeligt, hvor meget fokus der er på bæredygtig. En supertanker som Bestseller har et meget stort apparat, der skal omlægges. Den slags tager tid,” afslutter han.