Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

DR sætter fokus på mode i en ny programserie

Følg Covers redaktionschef Chris Pedersen i en ny programserie på DR K.
Følg Covers redaktionschef Chris Pedersen i en ny programserie på DR K.

I Danmark har vi i årtier hyldet vores arkitekter og designere, men modeverdenen har stadig et mindre intellektuelt og sofistikeret image. Det er DR Ks ønske, at denne serie, Moderedaktørens Dagbog, kan nuancere billedet af moden, og vise det komplekse og dybt interessante i de mekanismer, der ligger bag modeshows, de forskellige kollektioners udtryk, parfumerne, modebladene m.m., lyder det i en pressemeddelelse fra DR.

Moderedaktørens dagbog følger redaktionschef Chris Pedersen fra modemagasinet Cover. Igennem seks afsnit er vi med ham på arbejde igennem alt fra hvordan IT-girls bruges af branchen, over modeshowets historie og til hvordan parfumeindustrien er skruet sammen.

Programmerne afdækker de mekanismer, der skaber den moderne mode i alle dens afskygninger, både de mange kreative elementer, men også de mere kommercielle og industrielle aspekter, som i høj grad er med til at skabe det tøj, de accessories m.m., der skiller sig ud i 2012. Flemming Hedegaard, kanalredaktør for DR K, glæder sig over at give moden mere plads i mediebilledet:

”På DR K arbejder vi ud fra et udvidet kulturbegreb. Kultur er levende, den ændrer sig konstant, og det vil vi gerne undersøge. Moderedaktørens Dagbog er et stærkt eksempel på dette. For mig er det i høj grad public service, at vi også beskæftiger os med mode, fordi det er en væsentlig udtryksform, et sted hvor det kommercielle og det kreative mødes, og samtidig fortæller moden en central historie om tidsånden, og især om hvilke værdier der er vigtige i 2012,” siger Flemming Hedegaard.

Udover hovedpersonen Chris Pedersen, kan du blandt andre møde designere som Christopher Bailey fra Burberry, Rebekka Bay fra Bruuns Bazaar, Eyan Allan fra Hugo Boss og Jonny Johansson fra Acne. Stilikoner som Anna Dello Russo, Dita Von Teese, Kate Bosworth, Alexa Chung, danske piger som Christiane Schaumburg Müller og Emma Leth, og bloggere som Scott Schumann aka The Sartorialist, Garance Doré og Hanneli Mustaparta.

Programmet vises første gang torsdag d. 15. november kl. 21.30 på DR K.