Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Margrethe Vestager: Vi skal være stolte af vores håndværks-traditioner

I går afholdtes Laugenes Årlige Opvisning, hvor dygtige håndværkere fremviste deres kreationer.
I går afholdtes Laugenes Årlige Opvisning, hvor dygtige håndværkere fremviste deres kreationer.

Den røde løber var rullet ud, der var bobler i glassene og stuvende fuldt da Laugene Årlige Opvisning fandt sted tirsdag aften i Moltkes Palæ i København. Og blandt gæsterne fandtes både en minister og en prinsesse…

Til at åbne festlighederne holdt økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager en opløftende tale om vores stolte håndværkstraditioner, hvor hun roste laugene og de kreative uddannelser for deres ekspertice og bidrag til den danske selvforståelse. For det har faktisk stor betydning for en nation at vi har noget at være stolte af. Og det kan vi roligt være, ifølge Margrethe Vestager.

“Det handler om at vi skal kunne stå inde for det vi laver – om det er politik eller en skræddersyet kjole,” sagde hun.

Vi har en lang tradition for at få smukt design, kunst og godt håndværk til at gå op i en højere enhed, og det gør håndværket historisk og superaktuelt på samme tid. Hvorfor ikke gøre det, vi er bedst til, til en vej ud af krisen, spurgte Margrethe Vestager.

Hun drog paralleller til H. C. Andersens eventyr, hvor skrædderne spiller en central rolle, hun huskede os på, at godt håndværk er kvalitet frem for kvantitet og at det lige præcis er, hvad vi er gode til i Danmark. Vi et lille land, ganskevist, men vi har store fortællinger og stolte traditioner i bagagen.

Derpå tog hun, modigt, turen ned ad catwalken i sine blanke, høje hæle og nejede for Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte, der sad for enden – og så kunne showet begynde!

Og det var stolte traditioner, godt håndværk og nyskabende kreationer, der blev vist fra Skrædderlauget, Buntmagerlauget, Guldsmedebranchen og Frisørlauget. Desuden var fremtidens håndværkere repræsenteret ved studerende fra Margrethe-Skolen, CPH West, Fashion Design Akademiet og Insitut for Ædelmetal.