Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Navne

Benedikte Utzon starter nyt modehus

Benedikte Utzon er tilbage med et nyt modehus. Efter hun i foråret gik konkurs med sin virksomhed, har designeren nu indgået et samarbejde med Kim Rasmussen, ejer af modehuset Women’s Wear, som hun har stiftet virksomheden Est. 1995 med.
Benedikte Utzon er tilbage med et nyt modehus. Efter hun i foråret gik konkurs med sin virksomhed, har designeren nu indgået et samarbejde med Kim Rasmussen, ejer af modehuset Women’s Wear, som hun har stiftet virksomheden Est. 1995 med.

Benedikte Utzon er tilbage med et nyt modehus. Efter hun i foråret gik konkurs med sin virksomhed, har designeren nu indgået et samarbejde med Kim Rasmussen, ejer af modehuset Women’s Wear, som hun har stiftet virksomheden Est. 1995 med. Det skriver dmogt.dk.

Benedikte Utzon har løbende fået tilbud om at sætte sig tilbage i designerstolen, men har tidligere takket nej. I første omgang takkede hun også nej til Kim Rasmussens tilbud om at designe til Womens Wears high-end brand Elinette.

Ramte plet
”Det gik meget hurtigt op for os begge, at vi havde fat i noget helt særligt. Det var både et fagligt og menneskeligt match. Kim var i Østen og begyndte at finde materialer til mig, og han ramte helt intuitivt plet. Vi fandt hinanden meget hurtigt, og ingen af os var længere i tvivl om, at vi skulle arbejde sammen,” fortæller Benedikte Utzon.

Virksomheden har fastholdt sin dyre kreations- og produktionsproces, og det er med til at sikre et håndværk og en forretningsmæssig professionalisme, som Bendikte Utzon har fundet essentiel.

”Womens Wear er ekstremt ordentlige, og ekstremt dygtige til at drive virksomhed. De kan det, jeg har brug for: kvalitetssikring, konstruktion, produktion, økonomistyring, avancerede IT-systemer, højt niveau på logistikområdet, højt specialiserede medarbejdere, strategi osv. Og vigtigst af alt har de stor respekt for min proces og mit design. Jeg kan nu koncentrere mig om det, jeg er bedst til, for Kim og hans team har helt styr på alt det andet,” siger Benedikte Utzon om det ny samarbejde.

Første kollektion vises til januar
Est. 1995 etableres som et anpartsselskab under Womens Wear med Kim Rasmussen som direktør og Benedikte Utzon som designer.

Den første kollektion offentliggøres ved et stort show i København til januar og udstilles desuden på modemessen CIFF.

”Jeg vil ikke røbe for meget, men udtrykket bliver moderne, råt, sensuelt og eksklusivt med smukke farver og lækre kvaliteter. Vores første kollektion vil blandt andet omfatte en større linje inden for luksuriøst lammeskind, rulam og stretch-lammeskind kombineret med nye, eksperimenterende teknikker,” fortæller Benedikte Utzon.

Styrke til begge parter
Med Est. 1995 forbereder Kim Rasmussen og Benedikte Utzon at bevæge sig langt ud over Danmarks grænser.

”Hidtil har vores fokus været Skandinavien og Europa, men sammen med Benedikte vil vi se længere ud i verden,” siger Kim Rasmussen og tilføjer:

”For Womens Wear er Benedikte det perfekte match. Vi taler samme sprog og forstår hinanden. Så jeg er både utrolig glad for og stolt af, at det er os, Benedikte har valgt, og jeg er ikke i tvivl om, at det er et partnerskab, der vil styrke begge parter.”.

Kilde: DM&T