Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

Pandora opjusterer

Positiv påvirkning fra udviklingen på valutamarkederne giver Pandora et resultat i tredje kvartal, som er pænere end forventet.
Positiv påvirkning fra udviklingen på valutamarkederne giver Pandora et resultat i tredje kvartal, som er pænere end forventet.

Positiv påvirkning fra udviklingen på valutamarkederne giver Pandora et resultat i tredje kvartal, som er pænere end forventet.
Smykkekoncernen kommer ud af tredje kvartal med et resultat før skat på 380 mio. kroner. Omsætningen endte på 1.794 mio. kroner. Det skriver Business.dk.

Pandora har desuden så godt som afsluttet det omfattende tilbagebytningsprogram for gamle smykker, og sammen med fremgangen i tredje kvartal er det med til at lægge kimen til en opjustering af forventninger til  2012. Før ventede man en omsætning på over 6 mia. kroner, som nu ventes at blive over 6,3 mia. kroner.

Samtidig regner man nu med en EBITD-margin “midt i 20’erne” mod tidligere i den lave ende af tyverne.

“Året er endnu ikke afsluttet. Vores vigtigste kvartal venter forude, men vi føler os overbeviste om, at vores forbedrede produktstruktur, vores lavere priser og vores øvrige operationelle forbedringer vil gøre os i stand til at opnå vores opjusterede resultatforventninger for hele året,” siger adm. direktør Björn Gulden i regnskabet.

Ifølge gennemsnittet af analytikernes estimater hos SME Direkt var det ventet, at Pandora fik et resultat før skat på 289 mio. kroner med en omsætning på 1551 mio. kroner. Den skulle fordele sig med 546 mio. kroner i Europa, 790 mio. kroner i Nordamerika og 198 mio. kroner i regionen Asien og Stillehavet.

I forhold til samme kvartal sidste år steg Pandora omsætning med 14,3 pct. Omsætningen steg 21,9 pct. i Nord- og Sydamerika, eller hvad der svarer til 9,5 pct. i lokal valuta.

I Europa steg omsætningen inden omregning fra lokal valuta med 11 pct, mens man i Asien og Stillehavet omsatte for 10,7 pct. mindre.

Pandoras nye forventninger for omsætningen klæber sig blandt andet til åbningen af omkring 100 konceptbutikker og shop-in-shops, som selskabet arbejder på at få etableret i Asien, Frankrig, Italien og Rusland, inden året er omme.

Bytte-programet for udgåede smykker lakker ligeledes mod enden. Indtil videre har forhandlere af Pandoras produkter sendt armbånd, halskæder retur for en værdi af  609 mio. kroner. De er blevet erstattet af nye produkter for 599 mio. kroner.

“Et af vores største initiativer, lagerbalanceringstiltaget, fortsatte sin udførelse i tredje kvartal 2012, fortrinsvist med påvirkning af det amerikanske marked og eksterne distributører. Vi har nu i det væsentligste afsluttet lagerbalaceringen, og det vil som tidligere kommunikeret være gennemført med udgangen af 2012,” siger Björn Gulden i regnskabet.

Kilde: Business.dk.