Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi

Smartguy-aktier stiger 700 pct. på to dage

På blot to børsdage er aktierne steget så voldsomt, at Nasdaq OMX Copenhagen har indstillet handlen med dem.
På blot to børsdage er aktierne steget så voldsomt, at Nasdaq OMX Copenhagen har indstillet handlen med dem.

Man kan ikke fortænke ejerne af Smartguy Group, der sælger modetøj på internettet, i at gå rundt med et stort smil på læberne.
Tidligere på ugen introducerede de selskabet på børsen til kurs 2, men siden da er kursen strøget til vejrs med en stigning på aktuelt 700 pct. til omtrent kurs 16. Det har ved 11.30-tiden fået Nasdaq OMX Copenhagen til at indstille handlen med aktien. Det skriver Epn.dk.

Med stigningen til kurs 16 er selskabets markedsværdi vokset fra 450 mio. kr. til 3,6 mia. kr. på blot to børsdage. Alene fredag er den steget 169 pct. fra kurs 6,45.

“Det ser rimelig vildt ud det her. Der er meget irrationel handel i aktien, men vi er da glade for, at mange vil købe vores aktier,” sagde adm. direktør og medejer af Smartguy Group Nicolai Kærgaard til epn.dk før handlen blev stoppet.
Bestseller scorer kassen

Den danske tøjgigant Bestseller satte sig tidligere på ugen på 10 pct. af aktierne i selskabet. Det må glæde Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen, der på kort tid har set sine aktier blive i omegnen af 300 mio. kr. mere værd.

Forude venter i aktieemission i selskabet. Det er endnu uklart, hvornår det sker, men Smartguy Group har bebudet, at det skal være afsluttet i 2012. Hvis det skal holde stik, så skal den formentlig skydes i gang i næste uge.

Målet med emissionen er at tilføre et trecifret millionbeløb til selskabet, og med den aktuelle kurseksplosion bliver det næppe svært. Pengene skal bruges til at sikre yderligere vækst uden for landets grænser.
Vækstkapital

Det er målet, at 25 pct. af aktierne skal på “fremmedes” hænder, og her har Bestseller altså sat sig på de 10 pct., og det er næppe utænkeligt, at tøjgiganten sætter sig på en større del af kagen i Smartguy Group.

“Pengene skal bruges som vækstkapital. Vi har en plan om, at vi skal ud over landegrænserne og tage markedsandele. Vi vil gerne fastholde en høj grad af vækst. Vi voksede 54 pct. i første kvartal, og det vil vi gerne blive ved med. Men det kræver, at man går ind og investerer i en række lande. Tyskland, Holland, Spanien og Frankrig står for skud. Dernede er vi fuldstændig ukendte, så det kræver kapital,” sagde Nicolai Kærgaard tidligere på ugen til epn.dk.

Forude venter formentlig arbejdet med at udbygge det nuværende lager på 10.000 kvadratmeter i Jyderup på Sjælland. Medarbejderstaben på 200 mand skal formentlig også udvides, og antallet af lagervarer kommer til at vokse.

Kilde: Epn.dk.