Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

Støt op: DM&T samler ind til Røde Kors

I samarbejde med Røde Kors og H&M organiserer tekstilorganisationen FashionAid Day d. 6. november. Formålet er at samle en masse genbrugstøj ind til Røde Kors.
I samarbejde med Røde Kors og H&M organiserer tekstilorganisationen FashionAid Day d. 6. november. Formålet er at samle en masse genbrugstøj ind til Røde Kors.

Dansk Mode & Textil (DM&T, red.) fokuserer nu endnu mere på velgørenhed og bæredygtighed. I samarbejde med Røde Kors og H&M organiserer tekstilorganisationen FashionAid Day d. 6. november. Formålet er at samle en masse genbrugstøj ind til Røde Kors.

For at gøre det nemt for virksomheder og enkeltpersoner at donere tøj har DM&T indgået et samarbejde med virksomheden Prime Cargo, der fungerer som transportsponsor. Når man har meldt sig til FashionAid Day på Røde Kors’ hjemmeside, bliver alt det donerede tøj afhentet på ens arbejdsplads – uden beregning selvfølgelig.

FashionAid Day blev afholdt første gang i 2009, og har tidligere år været en stor succes. Men fordi danskernes interesse for genbrugstøj er steget de seneste år, og donationerne af tøj er faldet, mangler Røde Kors tøj. Derfor er målet endnu større succes i år, hvorfor der netop er fokuseret på at gøre det nemt at donere tøj.

Samarbejde med H&M
Som noget nyt er det i år ikke kun muligt at donere tøj gennem sin arbejdsplads. DM&T og Røde Kors har nemlig også indgået et samarbejde med H&M, så alle private kan donere deres brugte tøj i den nærmeste af den svenske modegigants butikker, i en af Røde Kors’ 217 butikker eller i en af tøjcontainerne.

Samarbejdet med H&M er nyt og prøves af i år for at vurdere, om det kan give mere respons på tøjindsamlingen, også fra private. Hvis dette bliver en succes, sigter DM&T efter at forsøge at udbrede konceptet til alle interesserede butikskæder næste år.

Du kan læse meget mere om projektet og tilmelde din virksomhed lige her.