Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi, Udland

Canada Goose vinder sag om kopivarer i Sverige

Canada Goose har netop fået tilkendt erstatning på godt 700.000 svenske kroner efter der er faldet dom i en stor sag om kopivarer i Sverige.
Canada Goose har netop fået tilkendt erstatning på godt 700.000 svenske kroner efter der er faldet dom i en stor sag om kopivarer i Sverige.

Der er netop faldet dom i en stor sag om kopivarer i Sverige. Det drejer sig om den Canadiske overtøjsproducent Canada Goose, der har haft store problemer med kopierede varer. I dag har distriktsretten i Stockholm så dømt fem svenske statsborgere skyldige i bedrageri, varemærkekrænkelse samt overtrædelse af toldreglerne.

De fem mænd har siden 2009 drevet forretningen fra Thailand og solgte udover Canada Goose også en del andre kopierede luksusvarer. Retten dømte to af de anklagede til at afsone en fængselsdom og retten tilkendte desuden Canada Goose en erstatning på 701.000 svenske kroner.

Vigtig dom
Med dommen sender Distriktsretten i Stockholm et tydeligt signal om, at kopiering er et væsentligt problem. Det er estimeret at op mod 10 pct. af alle varer i EU er forfalskninger og at dette påvirker økonomien i en negativ retning.

“Det er en klar sejr i beskyttelse af immaterialret og forbrugere, og sender et kraftigt signat om at kopiering ikke vil blive tolereret,” udtaler Kevin Spreekmeester, VP Global Marketing, Canada Goose og Co-Chair for Canadian Intellectual Property Council (CIPC) i en pressemeddelelse.

“De kopierede produkter påvirker ikke blot vores forretning og vores mærkes renommé, men endnu vigtigere, så udsætter de forbrugerne for en potentiel sundhedsrisiko,” slutter han.

Til kamp mod kopier
Nu har Canada Goose investeret i kampen mod kopivarer og tilbyder derfor følgende services:
– Hver Canada Goose jakke og accessory har et hologram i dets søm, som bevis på ægthed.
– På brandets hjemmeside kan forbrugere indtaste en URL (en hjemmeside-adresse) på enhver side, som de tror sælger kopivarer, for at verificere, om det er en autoriseret forhandler.
– Canada Goose arbejder konstant med retshåndhævende instanser, grænsebeskyttelsestjenester og finansielle institutioner.
– og har desuden ansat tredjeparts online brand beskyttelse for at stoppe salget af kopivarer.