Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi, Udland

Zalando går efter at fordoble salget i år

Den store tyske onlineforretning Zalando satser på at fordoble omsætningen på 510 mio. euro fra i fjor.
Den store tyske onlineforretning Zalando satser på at fordoble omsætningen på 510 mio. euro fra i fjor.

Den svenske investeringskoncern Kinnevik har øget ejerandelen i tyske Zalando med ti procent. Nu ejer Investment AB Kinnevik godt en fjerdedel af virksomheden og har altså den største post. Det skriver blandt andre Reuters.

Zalando, der er blandt de allerstørste europæiske pureplay-virksomheder (virksomheder, der udelukkende har forretning online, red.), er med egne ord godt på vej til at fordoble omsætningen fra 2011. I fjor solgte Zalando tøj og sko for 510 mio. euro, svarende til ca. 3,8 mia. kr., og i de første seks måneder af 2012 har koncernen allerede omsat for 471 mio. euro (4,3 mia. kr.). Og her er vel at mærke tale om en virksomhed, der end ikke eksisterede for fem år siden – Zalando blev først etableret i 2008.

Til sammenligning lå den britiske gigant ASOS’ omsætning det seneste regnskabsår på ca. 3,1 mia. kr. Zalando og Asos fører en række af de samme danske brands, blandt andre – for blot at nævne nogle få – Ganni, Gardenia, Vero Moda og Just Female, videre har begge foretagener ehandel i flere af de samme europæiske lande, fx Tyskland, Danmark, Italien, Frankrig og Spanien.

Hos Zalando er man godt tilfreds med, at den svenske investeringskoncern har øget ejerandelen:

”Vi er glade for, at Kinnevik har øget ejerskabet i Zalando, og vi ser frem til at udføre vores videre planer med Kinnevik som en stor og aktiv aktieholder. Zalando har udviklet sig meget hurtigt siden begyndelsen i 2008, og den store vækst det første halvår af 2012 taget i betragning, er vi godt på vej til at doble sidste års omsætning,” siger adm. direktør Rubin Ritter til Reuters, inden han slutter med disse ord:

”Dermed bliver vi den største online sko- og modevirksomhed i Europa.”