Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Modeuge

Smykkebranche afbryder samarbejde med CIFF

Alt samarbejde mellem Guldsmedenes Leverandørforening og CIFF i Bella Center er nu afbrudt. Bruddet sker som følge af samarbejdsvanskeligheder, der i stedet har fået Guldsmedenes Leverandørforening til at skrive kontrakt med Vision
Alt samarbejde mellem Guldsmedenes Leverandørforening og CIFF i Bella Center er nu afbrudt. Bruddet sker som følge af samarbejdsvanskeligheder, der i stedet har fået Guldsmedenes Leverandørforening til at skrive kontrakt med Vision

Alt samarbejde mellem Guldsmedenes Leverandørforening og CIFF i Bella Center er nu afbrudt. Bruddet sker som følge af samarbejdsvanskeligheder, der i stedet har fået Guldsmedenes Leverandørforening til at skrive kontrakt med Vision.  Det skriver Pejgruppen på sin hjemmeside.

Dermed bliver fremtidige smykke- og urmesser afholdt i Lokomotivværkstedet, hvor Vision afholder sin messe.

Jens R. Møller, direktør i Guldsmedebranchens Leverandørforening, fortæller til TØJ at samarbejdet med CIFF har været så dårligt, at fremtidige muligheder er vanskelige. Samarbejdet mellem modemessen og smykkebranchen blev dermed kun et halvt år gammelt.

”Synergieffekten mellem modemessen og smykkemessen udeblev. Derudover har kommunikationen med CIFF været udfordrende. Guldsmedebranchens Leverandørforening har derfor besluttet at indgå samarbejde med nye partnere,” forklarer direktøren.

Ikke noget samtykke
Stor var direktørens overraskelse, da han så CIFF annoncere datoerne for en fremtidig smykkemesse uden Leverandørforeningens opbakning.

”Vi må noget overraskende konstatere, at CIFF har valgt at annoncere datoerne for en CIFF Jewellery Fair – uden vores samtykke,” pointerer Jens R. Møller.

Dermed er grunden nu lagt til en ny smykke- og urmesse i København med et nationalt fundament og med internationalt potentiale, som det lyder i en pressemeddelelse. Samtidig med flytningen til Lokomotivværkstedet rykker messen samtidig ud af modeugen, til den oprindelige udstillignstermin. Næste års messe bliver altså afholdt fra den 22. til den 25. august 2013.

Bedre datoer
En af grundene til tilbagerykningen af datoerne er en manglende synergieffekt i forbindelse med sammenlægningen af smykkemesse og modeuge. Modeugen i august er derudover placeret alt for tidligt til, at Leverandørforeningen kan få hentet guldsmede til København. Derfor skaber de en ny smykkeplatform. Messen vil fortsat være begrænset til professionelle fra branchen, og der er indgået en rabataftale for medlemmer af Leverandørforeningen.

Arrangørerne bag Copenhagen Jewellery Fair vil nu bruge de næste måneder på at skabe helt nye rammer for smykke- og urmessen. De vil skabe en messe, der skal være det nationale omdrejningspunkt for smykke- og urbranchen i Danmark og som samtidig har et international perspektiv, skriver pejgruppen.

“Vi skal skabe en messe, der henvender sig til danske og skandinaviske guldsmede og urmagere, og hvor det er naturligt, nødvendigt og udbytterigt for branchen at være samlet.”

Kilde: Pejgruppen