Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

Bestseller topper i Europa

Fire danske beklædningskoncerner er placeret i ny europæisk top-50 over bedstsælgende modehuse.
Fire danske beklædningskoncerner er placeret i ny europæisk top-50 over bedstsælgende modehuse.

Det tyske branchemagasin TextilWirtschaft her netop offentliggjort deres årlige liste over de største europæiske modekoncerner, målt på omsætning. Og Danmark er flot repræsenteret.

Det er dog tyske Adidas, der har lagt sig i en suveræn tre-stribet førertrøje. Med en omsætning på godt 42,7 mia. kr., sælger Adidas tøj for mere end både andenpladsen, Esprit, og tredjepladsen, Tommy Hilfiger – til sammen.

Bestseller i top-4

Og på listens fjerdeplads vajer det første af fire danske flag i top-50.

Bestseller-koncernen fra Brande er nemlig det fjerde bedst sælgende modehus i hele Europa med en omsætning, der af TextilWirtschaft anslås til 16,3 mia. kr. i fjor. Og her kan man så lige et øjeblik have i mente, at den samlede danske modebranche omsatte for 26,4 mia. kr.

Året inden besad Bestseller faktisk tredjepladsen på opgørelsen, men et særdeles godt år for Tommy Hilfiger betød altså, at den danske gigantkoncern måtte nøjes med en fjerdeplads. Bestseller tæller mærkerne: Jack & Jones, Mamalicious, Name It, Object, Only, Outfitters Nation, Pieces, Selected, Vero Moda og Vila.

IC Companys og BTX Group

IC Companys er næste danske modeindslag på det europæiske indeks. På en 34. plads finder man nemlig koncernen bag brands som Jackpot, Inwear, Peak Performance og By Malene Birger. IC Companys omsatte i 2011 for 3,8 mia. kr. og lægger således femten pladsers afstand til listens sidste dansker: BTX Group, der med en omsætning på lige knap to mia. kr. befinder sig på 49. pladsen. BTX Group ejer mærker som Brandtex og Imitz.

De tre største danske beklædningsvirksomheder tegner sig altså for en samlet omsætning på 22 mia. kr., sådan at 800 danske modevirksomheder må kæmpe om den resterende omsætning i branchen: knap 5 mia. kr.

På oversigten optræder også på en 28. plads koncernen Kwintet, der trods hovedkvarter i Malmø i Sverige er noteret på den danske børs og tæller workwear-brands som Kansas og Fristads. Kwintet-mærket Kansas indledte i fjor samarbejde med Mads Nørgaard om en række veste og jakker – et samarbejde der fortsætter i år og 2013.