Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Navne

Noa Noa får ny adm. direktør

Noa Noa har fået ny adm. direktør. Virksomheden har ansat Henrik Aaen Kastberg, der kommer fra en ledende stilling i H&M-koncernen.
Noa Noa har fået ny adm. direktør. Virksomheden har ansat Henrik Aaen Kastberg, der kommer fra en ledende stilling i H&M-koncernen.

Noa Noa har fået ny adm. direktør. Virksomheden har ansat Henrik Aaen Kastberg, der kommer fra en ledende stilling i H&M-koncernen. I forbindelse med ændringerne fratræder den tidligere administrerende direktør Søren Brandt.

”Noa Noa har været igennem afgørende fornyelse både hvad angår ekstern profil og intern styring, hvilket i høj grad styrker selskabet på længere sigt. Desværre har selskabet også oplevet en svag markedsudvikling, og derfor har der været behov for at se på udfordringerne i et nyt perspektiv,” siger Noa Noas nye bestyrelsesformand Peter Høgsted, der tiltrådte i august 2012. Han fortsætter:

”Vi har derfor ansat Henrik Aaen Kastberg, der kommer med en betydelig erfaring fra H&M, der er et af verdens stærkeste modebrands. Det betyder samtidig, at den hidtidige direktør Søren Brandt fratræder, og jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke Søren for hans store indsats.”

Stort potentiale
Henrik Aaen Kastberg er cand. merc. og har været ansat hos H&M gennem hele sin karriere. Han har tidligere været direktør for H&M Danmark og har været ansvarlig for H&M’s entré i Polen. Siden 2009 har Henrik Aaen Kastberg stået i spidsen for de H&M ejede kæder Monki og Weekday. Disse kæder har under Henrik Aaen Kastbergs ledelse ekspanderet i Europa og senest i Asien, og han har i den forbindelse haft ansvaret for 80 butikkker og ca 800 ansatte.

”Noa Noa er et stærkt dansk modebrand med en klar profil, som er lykkedes med at penetrere en række markeder i Europa både inde for wholesale og egne detailbutikker, og jeg ser derfor frem til jobbet som administrerende direktør, siger Henrik Aaen Kastberg i en pressemeddelelse.

”Mange modemærker har lidt under krisen, og der skal stadig mere til at få forbrugerne i tale, hvilket også har været en udfordring for Noa Noa. Selskabet har imidlertid et meget stort potentiale, og nu gælder det om at komme tilbage på vækstsporet,” siger den nye direktør.

Indtil Henrik Aaen Kastberg tiltræder vil Peter Høgsted i samarbejde med Noa Noas ledelsesgruppe varetage den daglige ledelse af selskabet.

Dermed er ansættelsen af Henrik Aaen Kastberg del af en udskiftning i ledelsen, der også indbefatter ny bestyrelsesformand Peter Høgsted. Han var indtil 2012 en del af direktionen i Europas største byggemarkedskæde Kingfisher og startede sin karriere i FDB. I 1995 kom han til IKEA og har der været personalechef, marketingdirektør og adm. direktør i Danmark. Fra 2003 frem til 2008 var Peter Høgsted direktør for IKEA i Storbritannien med plads i koncernledelsen.

Noa Noa forhandles i 25 lande i over 180 konceptbutikker samt i yderligere 1.000 forretninger verden over. Noa Noa omsatte i 2011 for over 500 mio. kr. og har 330 medarbejdere. Noa Noa er ejet af kapitalfonden Axcel.