Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland

Ny dansk virksomhed genanvender din sweater

Send din aflagte kashmirsweater til danske Care by Me og opnå rabat ved køb af nyt. Dit gamle tøj bliver forvandlet til puder og plaider.
Send din aflagte kashmirsweater til danske Care by Me og opnå rabat ved køb af nyt. Dit gamle tøj bliver forvandlet til puder og plaider.

CSR-initiativer behøver slet ikke være kæmpestore og forkromede: Send din aflagte kashmirsweater til Care by Me, og lad den forvandle til en pude eller en plaid. Det er idéen bag kampagnen The Lap Recycle, som det nye danske mærke Care by Me står bag.

Camilla Gullits, kvinden bag mærket, er uddannet designer fra Danmarks Designskole og har været i branchen i flere år. Hun har set et øget fokus på CSR i branchen, hvilket er ret positivt, men hun manglede samtidig en mere jordnær tilgang til det:

“Tingene bliver tit meget store. Jeg tænkte, at det her må kunne gøres mere simpelt. Jeg ved jo ikke, om folk synes, det er sjovt at “bytte-til-nyt”, men jeg er nysgerrig efter, hvad sådan et meget jordnært projekt som dette kan.”

Og jordnært er det. Camilla Gullits har lanceret The Lap Recycle og håber naturligvis, det ender som et markant projekt, hvor mange kunder vil indsende gamle cashmerevarer og således opnå rabat ved køb af nye varer. Men designeren ved endnu ikke, hvor projektet med de genanvendte sweatre ender – hun er blot nysgerrig efter at se, hvor det bærer hen. For virksomheden er stadig meget ny, og hun har selv fingerene i alle processer på nuværende tidspunkt:

“Hvis der kom fire cardigans i dag, ville jeg selv gå igang med at strikke dem om,” siger hun til FashionForum, men det er ikke meningen at hun fremadrette skal stå for produktionen af det genanvendte materiale selv:

“Rundt om i Danmark sidder der en del damer, som er rigtig dygtige til både at sy og strikke. Jeg vil gerne benytte noget af den håndværksmæssige erfaring, vi trods alt har her i Danmark. Desuden er det et stort plus miljømæssigt at producere det herhjemme.”

Udover The Lap Recycle samarbejder Care by Me med kvinder i Nepal, som producerer halstørklæder, homewear og plaider i uld, kashmir og silke. Alt sammen med fokus på godt design og social ansvarlighed. Lige nu er virksomheden lille og lokal, men Camilla Gullits er åben for udvikling og samarbejde, så længe det passer ind i firmaets profil.

I fremtiden ser hun fx gerne, at din genanvendte sweater ender som pude eller plaid på et lille hotel med samme bevidste CSR-profil, som Care by Me.