Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Navne

Ny direktør for Danske Designere

Dorrit Bøilerehauge bliver ny direktør i medlemsforeningen Danske Designere.
Dorrit Bøilerehauge bliver ny direktør i medlemsforeningen Danske Designere.

Dorrit Bøilerehauge tiltræder sin nye stilling som direktør for Danske Designere den 1. november. Dorrit Bøilerehauge er cand.ling.merc. og ph.d. og har de seneste fire år ledet Videncenter for Design & Business, TEKO, VIA University College.

Dorrit Bøilerehauge har hidtil beskæftiget sig med digitale kommunikationsstrategier, sensorial branding og retail, modebranchens kulturelle og forretningsmæssige udvikling.

”Vores tid er præget af åbenhed som en vigtig del af udvikling. Åbenhed og dialog skal derfor afspejles i Danske Designere og sætte os i stand til at præge dagsordenen. Det betyder først og fremmest, at vi går tættere på medlemmerne, på deres behov for viden og udviklingen af deres muligheder. Men det betyder ikke mindst, at Danske Designere vil samarbejde eksternt på så mange niveauer som muligt,” siger Dorrit Bøilerehauge.

Hun ser også Danske Designere som den organisation, der samler tendenser for at sætte dem innovativt i spil.

”Design er et centralt begreb for udviklingen af en lang række forhold og ydelser i vores samfund, og Danske Designere rummer i kraft af sine højtkvalificerede medlemmer en væsentlig videnressource. Det gør os i stand til at indtage et helikopterperspektiv, hvorfra vi kan samle tidens strømninger inden for design og tage initiativer. Danske Designere skal hele tiden være det afgørende skridt foran, så vi kan trække nogle linjer op og være med til at udfolde aktiviteter, der har relevans i tiden – og jeg ser et hav af muligheder derude.”

Dorrit Bøilerehauge afløser Steinar Valade-Amland, som har været direktør for Danske Designere i 12 år.