Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

Succesfulde butikker på spring til prestige-placeringer

Den enes død, den andens… nye placering.

Der er dømt stoleleg på markedet for butikslokaler i København. De mange butikslukninger giver nemlig mulighed for de nye drenge og piger i klassen til rykke ind på mere attraktive placeringer, skriver Business.dk

»De butikker, der klarer sig godt, udnytter muligheden for at flytte deres forretning til bedre placeringer, og derved forlader de samtidig butikslokaler på de mere sekundære placeringer. Måske endda også uden at det umiddelbart koster dem mere,« siger ejendomsmægler og adm. direktør for Home Erhverv i København Michael Lind Olesen.

Han nævner blandt andet tøjmærket Hugo Boss, der flyttede forretningen fra Bremerholm og videre til en placering på Strøget tæt på Kongens Nytorv.

Det danske tøjmærke Wood Wood rykkede også videre til en placering på hjørnet af Grønnegade efter en årrække på Krystalgade.

Netop tøjbutikker udnytter ofte muligheden for opstigning i prestigeplaceringernes hierarki, fortæller Michael Lind Olesen.

»De starter som oftest lidt mere ydmygt op i en eller anden sidegade, og så rykker de til mere profilerede placeringer i takt med, når de får fat i markedet,« siger han.

Også mere etablerede kæder står dog på spring til at udnytte de gode muligheder for bedre placeringer.

»Matas kom eksempelvis tilbage til Strøget på hjørnet af Nytorv. De har tidligere ligget flere forskellige steder, men de har nu valgt igen at placere sig på Strøget, fordi chancen bød sig,« siger Michael Lind Olesen til Business.dk

Kilde: Business.dk