Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

Stærkt Esprit-regnskab – men dårligt salg

Esprit Holdings Limited har netop afsluttet sit årsregnskab. Og selvom bundlinjen ser stærk ud, er det en blandet fornøjelse for brandet, når man kigger direkte på salget.
Esprit Holdings Limited har netop afsluttet sit årsregnskab. Og selvom bundlinjen ser stærk ud, er det en blandet fornøjelse for brandet, når man kigger direkte på salget.

Esprit Holdings Limited har netop afsluttet sit årsregnskab. Og selvom bundlinjen ser stærk ud, er det en blandet fornøjelse for brandet, når man kigger direkte på salget. Det skriver Women’s Wear Daily.

Esprits årsresultat for finansåret, der endte 30. juni, er vokset mere end 11 gange, til 111,75 mio. dollar – fra at have været 10.11 mio. dollar året før. En lavere skatteprocent har medvirket til en yderligere forstærkning af brandets bundlinje. 

Driftsoverskuddet er samtidig også steget markant – med 69,2 pct. – til 149,77 mio. dollar.

Dårligt salg

Men grunden til Esprits tilsyneladende stærke økonomi skal ikke findes i en voldsom stigning i salget af brandets tøj – tværtimod. Salget er nemlig faldet med 10,7 pct. til 3,86 mia. dollar. 

Esprit har tidligere anerkendt, at brandet har mistet følingen med sine forbrugere.

Dermed er Esprit, der blev grundlagt i San Fransisco i 1968, i gang med en større omlægning, der blandt andet betyder at man nedlægger hele det nordamerikanske marked og i stedet kun fokuserer på Asien og udvalgte europæiske lande.

”De omstændigheder, vi driver forretning under, er sandsynligvis stadig udfordrende i det nye finansår med det uløste europæiske gældskrise og nedgangen i Kinas økonomiske vækst,” siger Raymond Or, bestyrelsesformand i Esprit.

”Vi vil bruge alle vores kræfter på at sikre, at initiativerne vil skabe resultater i et endnu hurtigere tempo og skabe en inspirerende shoppingoplevelse for vores kunder.”

Virksomheden har samtidig godkendt ansættelsen af Jose Manuel Martinez Guitiérrez som ny adm. direktør. Han starter med det samme og kommer fra mange års tjeneste hos Inditex. Han erstatter dermed adm. direktør Ronald Van der Vis.

Kilde: Women’s Wear Daily