Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi

Dansk Design Center fyrer mere end hver fjerde medarbejder

Fra næste år får centret i København væsentligt mindre i offentlig støtte.
Fra næste år får centret i København væsentligt mindre i offentlig støtte.

I januar 2013 lukker Dansk Design Center i København alle kommercielle aktiviteter, der udover udstilling og butik også tæller konferenceaktivitet og tilhørende restaurant.

Samtidig har ledelsen fyret 9 af 32 medarbejdere – mere end hver fjerde fastansatte har fået en fyreseddel. Det skriver Politiken.

Fra næste år får centret på H. C. Andersens Boulevard i København væsentligt mindre i offentlig støtte. Centret skal ændre profil og ikke længere være dansk designs udstillingsvindue beliggende over for Tivoli. Men finansieringen er trods besparelser og fyringer ikke endeligt på plads.

»Vi skal i gang med en helt ny strategi for huset. Og det betyder, at der er en masse ting, vi ikke skal have mere. Vi skal kun have det, der skaber design og innovation. Vi skal ikke have en restaurant, der kan lave sovs og kartofler til 150 konferencegæster fra Apotekerforeningen«, siger DDC’s direktør Nille Juul-Sørensen til Politiken.

Markant anderledes center
Direktøren, der tiltrådte i november sidste år, har netop præsenteret strategien for sin bestyrelse

Centret får 14,5 millioner af ministeriet i år og ifølge den kommende – endnu ikke vedtagne – finanslov, er DDC lovet 14,8 millioner i 2013.

Imidlertid forsvinder store dele af centrets andre offentlige støttekroner i det nye år. Blandt andet 9 millioner fra en globaliseringspulje, som centret har fået støtte fra de seneste tre år.

Derfor er der også økonomiske årsager til, at man i det nye år, vil se et markant anderledes, men også et langt mindre Dansk Design Center, siger Nille Juul-Sørensen til Politiken.

Kilde: Politiken