Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Navne

Kunstakademiets Designskole styrker ledelsen

Fra 1. oktober styrkes ledelsen på Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering. Med en ny prorektor og et nyt ledelseshold skal skolerne udvikles og sikre uddannelse, forskning og kunstnerisk udvikling i verdensklasse.
Fra 1. oktober styrkes ledelsen på Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering. Med en ny prorektor og et nyt ledelseshold skal skolerne udvikles og sikre uddannelse, forskning og kunstnerisk udvikling i verdensklasse.

Fra 1. oktober styrkes ledelsen på Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK, red.). Et nyt strategisk ledelsesteam starter nemlig. Med en ny prorektor og et nyt ledelseshold skal skolerne udvikles og sikre uddannelse, forskning og kunstnerisk udvikling i verdensklasse. Det oplyser KADK i en pressemeddelelse.

“Det er en stor fornøjelse at præsentere et tværfagligt hold, der skal fastholde og styrke KADK’s position som Danmarks førende uddannelsesinstitution inden for arkitektur, design og konservering”, siger rektor Lene Dammand Lund.

Alle afdelinger styrkes
Lene Dammand Lund tiltrådte som rektor 1. april 2012 og præsenterer nu et strategisk ledelsesteam med Svend Lawaetz som prorektor.

Sven Lawaetz kommer fra en stilling som chef for viden og innovation på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Før det var han ressourcedirektør i en fusionsdirektion samme sted og har tidligere været prorektor på Den Grafiske Højskole. Han er uddannet grafonom fra Den Grafiske Højskole og har en HD-O og MBA og skal styrke skolernes eksterne samarbejder og bistå rektor med at styrke de tre skoler gennem fusionen.

Hver af de tre skoler får derudover en fagleder, som skal sikre, at ”det høje faglige niveau bibeholdes og udvikles i samspil med omverdenen,” som det lyder i pressemeddelelsen.

En ny administrationschef skal sætte nye standarder for samspillet mellem administrationen, undervisning og forskning. Endelig skal en ny forskningsleder og uddannelsesleder koordinere forsknings- og uddannelsesaktiviteter på tværs af skolerne og sikre udveksling med andre højere uddannelsesinstitutioner i ind- og udland.

“Det nye ledelsesteam skal bidrage til, at alle på KADK og alle relevante aktører i det danske og internationale samfund er bevidste om, hvordan KADK bidrager til værdiskabelse. KADK skal være den oplagte samarbejdspartner for relevante virksomheder og organisationer i deres arbejde med ny viden – og når de skal finde de bedste egnede kandidater inden for arkitektur, design og konservering”, siger Lene Dammand Lund.

Kunstakademiets Designskole får Tine Kjølsen som ny fagleder. Hun er uddannet grafisk designer fra Skolen for Brugskunst og har en masteruddannelse fra Københavns Universitet, en uddannelse i systemisk ledelse fra Attractor samt mange års erfaring med undervisning og som institut- og centerleder på Designskolen.

Se hele holdet her.