Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Navne

Annette Dam vinder Skt. Loye Prisen 2012

Det blev guldsmed Annette Dam, der løb med prisen og de 100.000 kr., der følger med.
Det blev guldsmed Annette Dam, der løb med prisen og de 100.000 kr., der følger med.

Annette Dam vinder Skt. Loye Prisen 2012

Den prestigefyldte talentpris Skt. Loye på 100.000 kr. blev i sidste uge overrakt årets heldige vinder af HKH Kronprinsesse Mary på Designmuseum Danmark.

Prisen, der går til en upcoming guldsmed, sølvsmed eller ædelmetalformgiver, uddeles af Kjøbenhavns Guldsmedelaug. De fem nominerede er nøje udvalgt af en jury bestående af seks prominente personer indenfor faget, og i år blev det Annette Dam, der modtog prisen for sine værker under titlen MIND YOUR VALUES.

Annette Dam er uddannet på Statens Håndværks- og Kunstindustriskole i Norge, og Guldsmedelaugets oldermand Mette Saabye begrundede valget således:

”Annette Dams tilgang til faget er kunstnerisk, og hendes krav til smykkernes håndværksmæssige og æstetiske karakter er meget høje. Med sine smykker sætter hun fysisk form på tanker omkring værdier i bred forstand, og fortællingerne er set gennem en både kærlig, kritisk og ironisk optik.”

Bag eventen står Kjøbenhavns Guldsmedelaug, der har eksisteret siden 1429, og som blandt andet har til formål at repræsentere guldsmedestanden og værne om dens interesser overfor offentligheden. Lauget består af 143 medlemmer, herunder udøvende guld- og sølvsmede, butikker, fabrikanter, stenhandlere og grossister.

Siden 1989 har Kjøbenhavns Guldsmedelaug uddelt Skt. Loye Prisen til en smykke- eller korpusformgiver, der udviser et særligt talent og samtidig tildeles vinderen af prisen 100.000,- kr.

Som noget nyt vil prisuddelingen hvert tredje år blive fulgt op af et nyetableret smykke & korpus-event, der i 2012 foregår fra 21. august – 30. september. Eventen bliver en tilbagevendende begivenhed og et væld af gallerier og smykkeværksteder over hele København deltager.

Formålet er at sætte fokus på smykkekunstens og korpusværkernes mange facetter – fra håndværk til kunst og design.