Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

Tøj & Sko lukker alle butikker

En af landets billigste tøjforretninger med 37 butikker i landet er fortid. 340 ansatte mister deres job. "Ærgerligt," siger topchef.
En af landets billigste tøjforretninger med 37 butikker i landet er fortid. 340 ansatte mister deres job. "Ærgerligt," siger topchef.

En af landets billigste tøjforretninger med 37 butikker i landet er fortid. 340 ansatte mister deres job. “Ærgerligt,” siger topchef.

Efter dårlige økonomiske resultater flere år i træk lukker samtlige Tøj & Sko-butikker i Danmark. De i alt 37 tøjbutikker og 340 ansatte får i dag besked om, at kæden skal lukke, og at deres job forsvinder. Det skriver Jydske Vestkysten på sin hjemmeside.

“Tøj & Sko har ikke en profil, der matcher det moderne publikum, og vores spidskompetencer ligger på supermarkedsdrift, og der vil vi koncentrere vores fokus,” siger Per Bank, topchef i Dansk Supermarked, som også driver Netto, Føtex og Bilka.

“Tøj & Sko har ikke været i stand til at få skabt nok omsætning og indtjening. Det skyldes, at vi ikke har kunnet give kunderne det rette sortiment til de rette priser,” siger topchefen til Berlingske Business og uddyber:

“Med 37 butikker har vi ikke haft en stor nok størrelse til at skabe en indtjening, som stod i mål med de ret store huslejer og ret dyre lønninger, vi har skullet betale,” siger Per Bank.

Ingen jobgaranti
Han vil gerne hjælpe til, at de snart fyrede ansatte i Tøj & Sko får job andre steder i koncernen, men han ønsker ikke at udstede nogen jobgaranti til de 340 personer.

“Det er ærgerligt, at vi må sige farvel til dygtige medarbejdere. Vi vil gøre, hvad vi kan for at tilbyde dem andre stillinger i koncernen, og der er gode muligheder. Men garantier kan jeg ikke give,” siger han.

Tøj & Sko blev stiftet i 1981 og har haft samme indkøbsafdeling som Bilka. Den har solgt billigt tøj til kvinder og børn fra 37 af de største byer i Danmark.

Tomme butikslokaler
Per Bank vil forvandle 10-15 af butikkerne til nye DøgnNetto-butikker. De resterende 22-27 butikker, som primært er lejemål i bymidter, kommer til at stå tomme.

Lukningen af tøj-kæden sker som led i en større oprydning, som Dansk Supermarkeds nye topchef har indledt kun fire måneder efter, at han blev ansat. For kun en uge siden viste koncernens regnskab for andet kvartal viser, at overskuddet drøner ned til 292 millioner kroner, hvilket er 202 millioner kroner mindre end det sammenlignelige kvartal sidste år.

Kilde: jv.dk.